بررسی تاثیر الیاف بازالت و نانو سیلیس برروی خواص چگالی حجمی، انقباض و جذب آب کامپوزیت های سیمانی مهندسی شده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی بتن و بیست و یکمین همایش روز بتن، بزرگداشت استاد احمد حامی
  • کد COI اختصاصی: NCCICI15_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح موسوی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

حسن عباسی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب

چکیده

بتن یکی ازپرکاربرد ترین مصالح در صنعت ساخت و ساز است وبیش از ۷۰ درصد جمعیت جهان در سازه های بتنی زندگی می کنند.از طرفی فرایندتولید سیمان پرتلند که یکی از اجزای اصلی مخلوط بتن میباشد سبب آلودگی محیط زیست و انتشار گازهای گلخانه ای میشود. بنابراین نیازمند بررسی محصولاتی هستیم که با کاهش مصرف سیمان، افزایش مقاومت و دوام کامپوزیت های سیمانی شوند. پوزولان هااز جمله این مواد می باشند. نانوسیلیس از جمله پوزولانهای مصنوعی میباشد که تاکنون پژوهشهای فراوانی در ارتباط با اثرات آن برخصوصیات کامپوزیتهای سیمانی انجام شده است . اما برای بهتر مشخص شدن تاثیرات الیاف مورد استفاده در این پژوهش از پوزولاننانوسیلیس استفاده شد، تا درک بهتری از تغییرات خصوصیات کامپوزیت ها در قبال استفاده از این مواد ایجاد شود. بر این اساس در پژوهشحاضر، در ابتدا، با استفاده از عیار سیمان ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب با نسبت آب به سیمان ، ۰.۴ بررسی تاثیر جایگزینی سیمان بانانوسیلیس پرداخته شد. سپس اثر افزودن الیاف بازالت با طول های ۳ ، ۶ و ۹ میلیمتر با درصدهای ۰.۱ ، ۰.۳ ، ۰.۵ ، ۰.۷ ، ۰.۹ به کامپوزیتهای سیمانی فاقد پوزولان و حاوی پوزولان نانوسیلیس مورد بررسی قرار گرفتند. خصوصیات مورد بررسی شامل ، چگالی حجمی، جذب آب،می باشد. از مهمترین نتایج حاصل از آزمایشات می توان بدین اشاره کرد که استفاده از نانوسیلیس در ملات باعث کاهش میزان چگالیحجمی شده است به گونه ای که با افزایش درصدهای جایگزینی این کاهش چگالی نسبت به ملات شاهد مشهودتر می گردد.استفاده ازنانوسیلیس در تمامی طول های استفاده از الیاف بازالت باعث کاهش بیشتر جذب آب می شود و می توان با نانوسیلیس افزایش جذب آبناشی از استفاده از درصدهای بالای الیاف را کاهش داد. کمترین میزان کاهش جذب آب مربوط به طرح با ۰.۹ درصد حجمی استفاده ازالیاف به طول ۹ میلیمتر است.

کلیدواژه ها

نانو سیلیس، الیاف بازالت، کامپوزیت سیمانی مهندسی شده، چگالی حجمی،جذب آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.