روشی سریع برای تخمین اندازه دندان های دائمی رویش نیافته در جمعیت مازندران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 126
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-22-1_008
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: عرض مزیودیستالی دندان ها در شکل گیری منظم قوس دندانی تاثیر دارند. هدف این مطالعه ارائه معادله تخمینی جدید و تدوین روشی سریع ولی در عین حال دقیق برای آنالیز فضا است.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی به روش نمونه گیری آسان از دندان های شصت فرد بالغ (۳۰پسر، ۳۰ دختر) قالب گیری شد. قالب ها اسکن شدند وعرض دندان ها با استفاده از نرم افزار طراحی شده اندازه گیری گردید. اندازه تخمینی کانین ها و پرمولرها را از روی دندان های مرجع مختلف از جمله سانترال ها از جدول (S;S)Sanin & Savara استخراج شد. رابطه آن ها با اندازه واقعی دندان به کمک آنالیز رگرسیون خطی بررسی شد. بدین ترتیب بهترین دندان مرجع مشخص و رگرسیون مناسب به منظور پیش گویی اندازه تخمینی کانین ها و پرمولرها تدوین گردید. هم چنین معادلات Tanaka & Johnston , Moyers، بولتون و معادله تخمینی جدید، برای نرم افزار تعریف شد.
یافته ها: نتایج نشان می دهدکه نرم افزارطراحی شده توان پیش بینی فضای مورد نیاز برای کانین و پرمولر را دارد. ضمنا با استفاده از معادله ۱۵/۲ x +۷۰۶/۰= y و با انتخاب دندان سانترال پایین به عنوان مرجع اندازه تخمینی دندان های کانین و پرمولر حاصل از جدول S;S با اندازه های نمونه ایرانی بسیار نزدیک است و هم چنین در دو جنس تفاوتی وجود ندارد.
استنتاج: همانند روش دستی، سانترال پایین به عنوان مرجعی قابل اعتماد برای تخمین اندازه کانین و پرمولرهای رویش نیافته با استفاده از نرم افزار می باشد. دندان کانین بهتر از پرمولر و قوس دندانی فک بالا بهتر از فک پایین قابل پیش بینی است.
کلیدواژه ها:
digital dental cast ، mixed dentition analysis ، mesiodistal width ، کست دندانی دیجیتال- آنالیز دوره دندانی مختلط- اندازه مزیودیستالی