ارزیابی سبک های مقابله، باورهای فراشناختی و ارتباط آن با اضطراب امتحان در دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 128
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-22-1_014
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: روابط علی متغیرهای سبک های مقابله، فراشناخت و اضطراب امتحان بر اساس مدل مفهومی کارکرد اجرایی خود نظم بخش (مدل ولز و متیوس ۱۹۹۹) در جمعیت دانشجویان ارزیابی شد.
مواد و روش ها: ۶۳۸ نفر دانشجو یان دختر و پسر دانشگاه تربیت معلم و دانشکده پردیس کشاورزی در بازه زمانی آبان تا آذرماه ۱۳۸۹، از طریق نمونه گیری سهمیه ای نسبتی در پژوهش شرکت کردند و پرسشنامه های اضطراب امتحان نجاریان و همکاران، پرسشنامه سبک های مقابله با فشار روانی اندلر و پارکر و پرسشنامه باورهای فراشناخت ولز را تکمیل کردند.
یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد راهبردهای مقابله هیجان مدار و مساله مدار، در رابطه باورهای فراشناخت و اضطراب امتحان نقش میانجی دارند. اما راهبردهای مقابله ای اجتنابی در رابطه باورهای فراشناخت واضطراب امتحان نقش میانجی نداشت. از میان پنج بعد فراشناخت فقط باور فراشناختی مثبت و اطمینان شناختی اثر مستقیم بر اضطراب امتحان داشتند اما اثر ابعاد دیگر غیر مستقیم بود.
استنتاج: با توجه به یافته های پژوهش، تمرکز بر نوع راهبرد مقابله ای، می تواند اثر مهمی در اضطراب امتحان دانشجویان داشته باشد. پیشنهاد می شود مداخلات درمانی مبتنی بر فرا شناخت و مقابله در درمان اختلال اضطراب امتحان مورد توجه قرار بگیرد.
کلیدواژه ها: