بررسی عوامل مرتبط بامصرف سیگار در دانش آموزان پسر دبیرستانی شهرستان بابلسر
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 182
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-116_024
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: مصرف سیگار از مشکلات اساسی بهداشت عمومی ویکی از علل عمده مرگ ناشی از بیماری های مزمن است که از دوران نوجوانی آغاز می شود. لذا بهترین زمان برای انجام اقدامات مداخله ای واجرای راهبرد های پیشگیرانه در مورد مصرف دخانیات درسنین نوجوانی و حتی قبل از آن تصور می شود. براین اساس، مطالعه ای در این زمینه انجام گرفته است.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی– مقطعی بر روی۴۵۰ دانش آموز پسر دبیرستانی شهر بابلسر به صورت نمونه گیری خوشه ای توسط پرسشنامه GYST همگون و پایا و روا، تکمیل و اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS ۵/۱۱ تجزیه و تحلیل و از آزمون آماری Logistic Regression استفاده شد.
یافته ها: در این مطالعه تعداد ۴۵۰ نفر از دانش آموزان دبیرستانی شرکت کردند که شیوع مصرف دخانیات در میان دانش آموزان پسر مقطع دبیرستان ۲/۱۷ درصد بود. میانگین سنی دانش آموزان سیگاری ۵/۰±۳/۱۵ در فاصله سنی
۱۳-۱۸ سال بود و میانگین اولین تجربه سن مصرف سیگار در این دانش آموزان ۸/۰ ± ۲/۱۲ در فاصله سنی (۱۴-۱۰سال) بود. در این تحقیق سهم عوامل درونی ۵/۳۸ درصدکه شامل احساسات و انگیزه های شخصی نوجوان شامل بزرگ منشی ۵/۴۵ درصد، فراموشی مشکلات ۳۰ درصد و.... سهم عوامل بیرونی شامل: وجود سیگاری در خانواده ۲۵ درصد و داشتن دوست سیگاری ۲۹ درصد و مردودیت ۶۶/۶ درصد می باشد.
استنتاج: برنامه های موثر پیشگیری از مصرف دخانیات بایستی بر روی تقویت مهارت های زندگی و ایجاد انگیزه های مثبت درونی نوجوانان وتقویت عوامل بیرونی: ارتباط و حمایت بیش تر اعضاء خانواده و مربیان و مشاوران مدارس با دانش آموزان باشد و به موضوع سن شروع و تداوم استعمال دخانیات متمرکز شود.
نویسندگان
فرشته محمدی
۱BSc in, Babolsar Health Centre, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مهرانوش ذکریانژاد
۱BSc in, Babolsar Health Centre, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
فرزانه ولی زاده
General Practitioner, Babolsar Health Centre, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :