تریکومونیازیس : بیماری انگلی فراموش شده در مراجعین به درمانگاه های زنان بیمارستان های آموزشی شهرستان ساری
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 144
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-117_009
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: تریکومونیازیس یک عفونت تک یاخته ای مجاری ادراری- تناسلی تحتانی با شیوع متغیر در جمعیت های متفاوت می باشد که فاقد علائم ویا علائم آن مشابه با سایر واژینیت ها است بنابراین به عنوان بیماری انگلی فراموش شده در مراجعین به درمانگاه های زنان بیمارستان های آموزشی شهرستان ساری مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: در این پژوهش که یک مطالعه توصیفی است، در مجموع ۱۹۰۰ نمونه بین سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ مورد بررسی قرار گرفت. دو روش نمونه گیری بیماریابی فعال به تعداد ۴۰۰ مورد (نمونه گیری از بیماران مشکوک) و بیماریابی غیرفعال به تعداد ۱۵۰۰ مورد (بررسی گذشته نگراسلایدهای پاپ اسمیر) انجام شد. پس از تهیه چک لیستی از اطلاعات دموگرافیک بیماران، گسترش مرطوب، کشت و اسمیرهای پاپ اسمیر مورد بررسی میکروسکوبی قرار گرفتند. ضمنا به منظور تایید مولکولی نمونه های مثبت از روش nested PCR استفاده شد. آنالیز داده ها با استفاده از تست مجذور مربع کای انجام شد.
یافته ها: از مجموع ۱۹۰۰ مورد اعم از گسترش مرطوب، کشت و پاپ اسمیر، ۱/۱ درصد (۲۱ مورد) مبتلا به عفونت تریکوموناس واژینالیس بوده اند. ضمنا باند ۱۱۰۰ جفت باز مربوط به ژن اکتین تریکوموناس واژینالیس برای تمام نمونه های مثبت مشاهده گردید. همچنین از بین نمونه های مثبت مورد بررسی، ۷/۶۴ درصد به عفونت های همزمان قارچی و باکتریایی نیز مبتلا بوده اند. بیش ترین شیوع عفونت در گروه سنی ۳۵ تا ۴۴ سال مشاهده شد.
استنتاج: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که شیوع تریکوموناس واژینالیس در افراد تحت بررسی جامعه نرمال به طور نسبی پایین بود. همچنین، این بیماری در گروه سنی ۳۵ تا ۴۴ سال به عنوان بیماری فراموش شده مطرح می باشد لذا توجه و انجام مطالعات تکمیلی به روی این گروه توصیه می گردد.
کلیدواژه ها:
Trichomonas vaginalis ، Pap smear ، culture ، wet mount ، neglected ، تریکوموناس واژینالیس ، پاپ اسمیر ، کشت ، گسترش مرطوب ، فراموش شده
نویسندگان
محبوبه تقوی
علوم پزشکی مازندران
مهدی فخار
علوم پزشکی مازندران
هاجر ضیائی هزار جریبی
علوم پزشکی مازندران
احمد دریانی
علوم پزشکی مازندران
شهاب الدین سروی
علوم پزشکی مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :