تشخیص سریع موتاسیون در ژن عامل مقاومت به ریفابوتین در سویه های کلینیکی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس به روش Allele Specific PCR
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 152
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-119_005
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: تشخیص مولکولی مقاومت در آنتی بیوتیک های موثر روی سویه های کلینیکی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مطالعه طراحی روشی جهت تشخیص سریع موتاسیون های مرتبط به مقاومت در ژن عامل مقاومت به آنتی بیوتیک ریفابوتین مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: ۴۰ سویه کلینیکی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس شامل ۱۲ سویه مقاوم به ریفابوتین و۲۸سویه حساس به این آنتی بیوتیک مورد استفاده قرار گرفتند که نمونه ها از بانک میکروبی مرکز تحقیقات سل و عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی اراک اخذ شد. پرایمرهای اختصاصی با کمک نرم افزارهای BLAST، IDT و MEGA طراحی و تصحیح شدند. پرایمرهای طراحی شده جهت واکنش Allele Specific PCR از ´۳ قابلیت اتصال به نوکلئوتیدهای موتانت در کدون های ۵۱۶-۵۲۶-۵۳۱ ژن rpoB را داشته و قابلیت شناسایی حالت موتانت را داشتند، لذا عدم تشکیل باند در محصول PCR به معنی مقاوم بودن سویه به ریفابوتین بود. قطعه مورد نظر در تعدادی از نمونه ها تعیین ترادف شده و با نتایج به دست آمده مقایسه گردید.
یافته ها: از ۱۲ سویه مقاوم به ریفابوتین مایکوباکتریوم توبرکلوزیس با کمک روش Allele Specific PCR مورد مطالعه،۱۰ سویه به عنوان سویه های موتانت در یکی از ۳کدون اصلی تشخیص داده شدند. سویه های حساس نیز فاقد موتاسیون در این کدون ها بودند. حساسیت روش معادل۸۰ درصد با ۹۵% CI:۰.۵۵-۰.۹۵ و ویژگی آن معادل ۱۰۰ درصد با ۹۵% CI:۰/۸۷-۱ محاسبه گردید. نتایج تعیین ترادف (سکوئنس) موید نتایج به دست آمده بود.
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که Allele Specific PCR روشی ساده و سریع برای تشخیص سریع مقاومت به ریفابوتین در سویه های کلینیکی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بوده و جهت استفاده روتین پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
Rifabutin ، Mycobacterium tuberculosis ، Allele Specific PCR ، ریفابوتین- مایکوباکتریوم توبرکلوزیس- Allele Specific PCR
نویسندگان
نوید مسببی
MSc in Microbiology, Faculty of Basic Sciences, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
مریم صدرنیا
Assistant Professor, Department of Biology, Payame Noor University, Tehran, Iran
محمد رضا ذوالفقاری
Assistant Professor, Department of Microbiology, Faculty of Basic Sciences, Qom Branch, Islamic Azad University , Qom, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :