تاثیر اسانس آویشن شیرازی بر اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز تلقیح شده به گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاک
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 107
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-120_010
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: اشرشیا کلی علت شایع مسمومیت غذایی است. سم ناشی از این باکتری، مخاط روده را تخریب می کند و باعث ایجاد دردهای شدید شکمی و اسهال می شود. لیستریا منوسایتوژنز عامل لیستریوزیس در حیوان و انسان بوده و از طریق غذاهای آلوده مانند پنیر، سبزی های خام، سالاد و ماهی به انسان منتقل می شود. با توجه به احتمال بالای آلودگی ماهیان پرورشی به باکتری های اشرشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز، هدف مطالعه حاضر ارزیابی تاثیر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ نگهداری شده در دمای C° ۴ بوده است.
مواد و روش ها: به نمونه های گوشت ماهی فیتوفاگ چرخ شده، دو باکتری اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز به ترتیب با لوگ ۵/۴ و ۶/۴ در هر گرم تلقیح شد، سپس تیمارهای آویشن شیرازی در دو غلظت ۸/۰ و ۲/۱ درصد به نمونه ها اضافه شدند. تمامی تیمارها و گروه شاهد (دارای باکتری و فاقد عصاره) در دمای یخچال برای مدت ۷۲ ساعت نگهداری شدند. برای شمارش اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز نیز از محیط های کشت EC کروم آگار و لیستریا سلکتیو کروم آگار استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد، غلظت ۲/۱ درصد آویشن دارای اثرات مهارکننده بیشتری نسبت به غلظت ۸/۰ درصد بوده ولی بااین وجود تاثیر آن بر اشرشیا کلی بهتر از لیستریا بوده و قادر به کاهش تعداد اشرشیا بعد از ۴۸ ساعت است و اثر فوق نیز به صورت باکتری کشی بوده، طوری که در زمان های ۴۸ و ۷۲ ساعت هیچ گونه رشدی از اشرشیا مشاهده نشد. تاثیر غلظت های مورد استفاده آویشن بر لیستریا به صورت اثر بازدارندگی بوده است.
استنتاج: نتیجه گیری کلی آنکه اسانس آویشن شیرازی واجد اثرات باکتری کشی علیه اشرشیا بوده ولی بااین وجود تاثیر آن بر لیستریا چندان چشمگیر نبوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا یعقوب زاده
Department of Pathology - - Imam khomeini Hospital Mazandaran University of Medical Sciences Razi St. Sari, Iran I
رضا صفری
Department of Pathology - - Imam khomeini Hospital Mazandaran University of Medical Sciences Razi St. Sari, Iran I
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :