بررسی ایمنی زایی نانوذرات کیتوسان حاوی پروتئین نوترکیب ناحیه اتصال دهنده نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E در موش
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 198
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-25-124_005
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف: نوروتوکسین های باکتری کلستریدیوم بوتولینوم از قوی ترین سموم شناخته شده می باشند که سبب بروز سندروم خطرناک بوتولیسم در انسان و حیوان می شوند. تحقیقات نشان داده است که زیر واحد اتصالی این سم دارای خاصیت ایمنی زایی بوده و میتواند در تهیه واکسن نوترکیب مورد استفاده قرار گیرد. از آن جا که واکسن های نوترکیب به تنهایی قادر به برانگیختن موثر پاسخ های ایمنی نیستند، استفاده از ادجوانت های زیست سازگار و ایمن از اهمیت زیادی برخوردار است. در سال های اخیر مطالعات زیادی جهت استفاده از نانوذرات به عنوان ادجوانت و نیز بستری جهت رسانش واکسن صورت گرفته است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر نانوذرات کیتوسان بر روی رسانش موثر یک کاندید واکسن نوترکیب علیه نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E بود.
مواد و روش ها: بیان و تخلیص پروتئین نوترکیب ناحیه اتصالی BoNT/E در باکتری E. coli BL۲۱ (DE۳) صورت پذیرفت. نانوذرات کیتوسان حاوی پروتئین مذکور با روش ژلاسیون یونی ساخته شد و به صورت زیرجلدی به موش تزریق گردید. همزمان، آنتی ژن مورد نظر همراه با ادجوانت فروند نیز به گروه موشی جداگانه، تزریق شد و در نهایت میزان تیتر آنتی بادی IgG با روش الایزای غیرمستقیم مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: پروتئین نوترکیب ناحیه اتصالی BoNT/E، بیان و تخلیص شد و سپس به وسیله وسترن بلات مورد تایید قرار گرفت. میزان بارگذاری پروتئین در نانوذرات بیش از ۹۰ درصد بود. نتایج الایزا نشان داد که میزان تولید آنتی بادی IgG پس از هربار تزریق افزایش یافته است.
استنتاج: نتایج این تحقیق نشان می دهد نانوذرات کیتوسان توانایی تحریک موثر سیستم ایمنی هومورال را دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدجواد باقری پور
MSc in Medical Microbiology, Biological Research Center, Faculty of Basic Sciences, Imam Hossein University, Tehran, Iran
فیروز ابراهیمی
Assistant Professor, Biological Research Center, Faculty of Basic Sciences, Imam Hossein University, Tehran, Iran
عباس حاجی زاده
MSc in Cellular & Molecular Biology, Biological Research Center, Faculty of Basic Sciences, Imam Hossein University, Tehran, Iran
شهرام نظریان
Assistant Professor, Biological Research Center, Faculty of Basic Sciences, Imam Hossein University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :