کاربرد تئوری سیستمی بتی نیومن در پرستاری بیهوشی جهت کاهش اضطراب بیماران: یک کارآزمایی بالینی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 174
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-25-126_012
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: اضطراب واکنش طبیعی به فشار روانی است که دارای مولفه های رفتاری، بدنی و ذهنی بوده و در حیطه های مختلف زندگی انسان وجود دارد. این مطالعه با هدف کاربرد مدل سیستمی بتی نیومن در کاهش اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی انجام گرفت.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی ۱۰۴ بیمار کاندید اعمال جراحی ارتوپدی در بیمارستان امام علی (ع) شهر بجنورد بود. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه جمعیت شناختی و مقیاس اضطراب اشپیل برگر بود. مداخله، مطابق فرمت مدل سیستمی بتی نیومن بود که به ترتیب شامل بررسی استرسورهای بالقوه و بالفعل، تعیین اهداف و استراتژی های مناسب جهت اقدامات، تقویت خط دفاعی طبیعی و انعطاف پذیر انجام شد. ارزیابی اضطراب در دو گروه آزمون (مداخله بر اساس نظریه بتی نیومن) و شاهد (بدون هیچ مداخله) قبل و بعد از آزمون و عمل جراحی صورت گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای دو، تی مستقل، تی زوجی و آزمون داده های تکراری به وسیله نرم افزار SPSS۱۶ انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد اضطراب قبل از مداخله بیماران در دو گروه آزمون و شاهد تفاوت آماری معنی داری نداشت، اما پس از آزمون، سطح اضطراب گروه آزمون کاهش قابل ملاحظه (۱/۱۶±۹۴/۱۸-) و معنی داری پیدا کرد (۰۰۱/۰>p) و در مقابل گروه کنترل، افزایش قابل ملاحظه (۹۸/۹±۷۳/۱۲+) و معنی دار سطح اضطراب وجود داشت (۰۰۱/۰>p).
استنتاج: این مطالعه نشان داد مدل سیستمی بتی نیومن در کاهش قابل ملاحظه اضطراب موثر است. نتایج این تحقیق کاربرد تئوری پرستاری سیستمی بتی نیومن در کاهش اضطراب بیماران قبل از عمل های جراحی را تاکید می نماید و از این رو می توان این مدل را در آموزش و بالین به کار گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
داود نصیری زرین قبائی
MSc Student in Anatomical Sciences, Student Research Committee, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
معصومه باقری نسامی
Associate Professor, Department of Medical- Surgical Nursing, Mazandaran Pediateric Infectious Disease Research Center (MPIDRC), Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
هادی عباسپور
Lecturer, Department of Anesthesia, School of Nursing and Midwifery, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnourd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :