بررسی تاثیر دمنوش دانه شنبلیله مصرف شده توسط مادران بر پارامترهای رشد شیرخواران دختر
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 129
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-25-126_017
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: دانه شنبلیله به علت ساختار فیتواستروژنی دارای خاصیت شیرافزایی بوده است و می تواند سبب افزایش حجم شیر شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر دمنوش دانه شنبلیله مصرف شده توسط مادران بر پارامترهای رشد شیرخواران ۰ تا ۴ ماهه دختر مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی جنوب شهر تهران در سال ۱۳۹۳ انجام شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی، بر ۷۸ مادر دارای شیرخوار صفر تا چهار ماهه دختر دارای تغذیه انحصاری با شیر مادرکه به روش تخصیص تصادفی در دو گروه ۳۹ نفره مداخله (۵/۷ گرم پودر دانه شنبلیله به علاوه ۳ گرم پودر چای معمولی) وگروه کنترل (۳ گرم پودر چای معمولی) قرار گرفتند، انجام شد. مادران دمنوش ها را ۳ بار در روز و به مدت ۴ هفته مصرف کردند. در ابتدای مداخله و هر هفته طی ۴ هفته وزن، قد و دور سر شیرخواران با استفاده از ابزار سنجش پارامترهای رشد شامل ترازوی سنجش وزن، میز قدسنج و متر نواری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون اندازه های تکراری و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: قبل از مداخله بین دو گروه در وزن، قدودور سر تفاوت معنی داری دیده نشد (۰۵/۰p>).در پایان هفته چهارم نسبت به شرایط قبل از مداخله شنبلیله به طور معنی داری سبب افزایش وزن از ۵۱/۱۰۲۱ ± ۰۵/۵۲۸۲ به ۰۶/۹۵۲±۰۷/۶۳۸۳، دور سر از۶۲/۱±۳۱/۳۸ به ۵۰/۱±۹۲/۳۹ شده بود (۰۰۱/۰p<) اما بر متغیر قد تاثیری نداشت (۰۷۸/۰p=).
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد دمنوش دانه شنبلیله در مقایسه با گروه کنترل سبب بهبود رشد وزن و دور سر شیرخواران می شود.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۱۰N۲۰۱۳۱۲۱۰۲۷۵۱IRCT
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ویدا قاسمی
MSc Student in Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
معصومه خیرخواه
Lecturer, Department of Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
محسن واحدی
PhD of Biostatistics, Gastroenterology and Liver Diseases Research Center, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :