بررسی استفاده از گلوکز و اشعه فرابنفش به عنوان روش های اتصال متقاطع بر خواص نانوذرات آلبومین
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 120
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-23-110_006
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: در مرحله آخر آماده سازی نانوذرات آلبومین، گلوتارآلدئید جهت استحکام به نانوذرات تازه شکل گرفته اضافه می شود. گزارش های متعددی از تاثیرات نامطلوب گلوتارآلدئید بر بافت زنده وجود دارد. هدف این مطالعه، بررسی تاثیرات روش های جایگزین اتصال متقاطع مانند تابش اشعه فرابنفش، گلوکز و ترکیب این دو روش بود.
مواد و روش ها: در مطالعه آزمایشگاهی حاضر نانوذرات آلبومین به روش محلول زدایی (Desolvation) تهیه شدند و در مرحله آخر توسط چهار روش گلوتارآلدئید، تابش اشعه فرابنفش، گلوکز و ترکیب اشعه فرابنفش و گلوکز اتصال متقاطع انجام شد. ذرات به دست آمده از لحاظ اندازه و پتانسیل زتا (Zeta)، طیف FTIR (Fourier transform infrared spectroscopy)، خواص سطحی ذرات (به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی)، برداشت سلولی و میزان سمیت برای سلول ها با هم مقایسه شدند.
یافته ها: اندازه ذرات در تمام گروه ها مشابه بود (۲۰۰-۱۰۰ نانومتر) و تنها پتانسیل زتا نانوذرات دارای اتصال متقاطع با اشعه فرابنفش در مقایسه با نانوذرات دارای اتصال متقاطع با گلوتارآلدئید تفاوت معنی داری را نشان داد. خواص ظاهری و نتایج طیف FTIR در هر چهار گروه مشابه بود. میزان سمیت برای سلول های طبیعی در گروه اتصال متقاطع به وسیله گلوکز به همراه اشعه فرابنفش (۶۷/۷ ± ۵۹/۷۶ درصد) کمتر از گروه اتصال متقاطع شده با گلوتارآلدئید (۶/۶ ± ۰۸/۴۰ درصد) بود. میزان برداشت سلولی نیز تنها در دو گروه دارای اتصال متقاطع توسط گلوتارآلدئید و گلوکز به همراه اشعه فرابنفش مشابه بود.
استنتاج: نتایج این مطالعه از این فرضیه که اتصال متقاطع نانوذرات آلبومین توسط گلوکز و اشعه فرابنفش می تواند روش جایگزین مناسب با سمیت کمتر برای گلوتارآلدئید سمی باشد، حمایت می نماید.
کلیدواژه ها:
Nanoparticles ، albumin ، cross-linking ، glutaraldehyde ، ultraviolet ، glucose ، نانوذرات ، آلبومین ، اتصال متقاطع ، گلوتارآلدئید ، اشعه فرابنفش ، گلوکز
نویسندگان
راضیه محمود زاده
علوم پزشکی مازندران
حسن نیک نژاد
علوم پزشکی مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :