اثر عصاره Viola odorata(گل بنفشه) بر میزان بقای رده سلولی MDA-MB-۴۶۸ سه گانه منفی سرطان سینه
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 162
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-25-132_018
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف: مطالعات اخیر نشان داده اند که ترکیب اصلی گیاه بنفشه (سیکلوتایدها) اثر مهاری بر تکثیر سلول های سرطانی دارد. ملاتونین نیز موجب کاهش اندازه و رشد سلول های توموری می شود. هدف اصلی این مطالعه مقایسه اثر مهاری عصاره هیدروالکلی گل بنفشه و ملاتونین بر رشد سلول های MDA-MB-۴۶۸ بوده است.
مواد و روش ها: در مطالعه تجربی حاضر سلول های سه گانه منفی سرطان سینه انسانی (MDA-MB-۴۶۸) در پلیت های ۹۶ تایی کشت داده شدند و به مدت ۲۴ ساعت با غلظت های مختلف از عصاره هیدروالکلی گل بنفشه و ملاتونین تیمار شدند. میزان تکثیر سلولی توسط تکنیک MTT assay مورد ارزیابی قرار گرفت. در مطالعه in vivo موش های Balb/c (۶گروه ۶تایی) lµ ۱۰۰ از سوسپانسیون سلولی (۴T۱ cell) را با تزریق زیرپوستی در سمت چپ دریافت کردند. حیوانات با دوزهای مختلف عصاره (mg/kg ۲۵۰،۱۵۰،۵۰) و ملاتونین (mg/kg۴۰) به مدت سه هفته تیمار شدند. تغییرات حجم به صورت هفتگی و تغییرات وزن در روز ۲۱ مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: در مطالعه in vitro غلظت های مختلف عصاره (۳۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر) باعث کاهش معنی داری در بقای سلولی شدند (۰۵/۰p<). غلظت ۱ میلی مولار ملاتونین نیز موجب کاهش معنی داری در بقای سلول های سرطانی شد (۰۵/۰p<). در مطالعه in vivo دوز mg/kg۲۵۰ عصاره و mg/kg۴۰ ملاتونین، افزایش حجم تومور در مقایسه با گروه کنترل را در روز ۲۱ تیمار مهار کرد.
استنتاج: تیمار ملاتونین و عصاره موجب کاهش چشمگیری در بقای سلولی و حجم تومور می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هیوا علی پناه
PhD Student in Animal Physiology, Faculty of Science, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
محمد رضا بیگدلی
۲Associate Professor, Cancer Research Center, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran ۳Associate Professor, Department of Biology, Faculty of Science, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
محمد علی اسماعیلی
Assistant Professor, Department of Biology, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
محمد اسماعیل اکبری
Professor, Cancer Research Center, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :