کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به سل ریوی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 205
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-25-132_023
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: بیماری سل از شایع ترین بیماری های عصر حاضر است که کیفیت زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سل ریوی مراجعه کننده به مرکز مبارزه با سل در شهرستان زابل انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: مطالعه توصیفی مقطعی حاضر بر روی ۱۶۸ بیمار مبتلا به سل ریوی در سال ۱۳۹۳ انجام پذیرفت. داده های مورد نیاز به وسیله پرسش نامه ای حاوی ۴۰ سوال گردآوری و پس از ورود به نرم افزار SPSS-v۲۱ به کمک آزمون مجذور کای، آنایز واریانس و t در سطح معنی دار ۰۵/۰< p تحلیل شد.
یافته ها: اکثر بیماران مورد مطالعه را زنان تشکیل می دادند (۳۵/۵۵ درصد). میانگین سنی بیماران ۹۳/۱۵±۵۸/۴۵ سال بود. میانگین نمره کیفیت زندگی بیماران ۸۴/۸±۸۸/۸۴ به دست آمد. آزمون t اختلاف معنی داری را بین کیفیت زندگی بیماران و وضعیت تاهل (۰۰۰/۰= p)، وضعیت اشتغال (۰۰۰/۰= p) و سابقه مصرف دخانیات (۰۳۹/۰= p) نشان داد. هم چنین آزمون آنالیز واریانس اختلاف معنی داری را بین کیفیت زندگی بیماران و سطح تحصیلات نشان داد (۰۰۰/۰= p). اما بین کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سل در متغیرهای جنسیت، محل سکونت بیماران و سابقه بیماری سل در خانواده اختلاف معنی داری مشاهده نشد. هم چنین آزمون کای دو رابطه معنی داری را بین کیفیت زندگی بیماران و سن آنان نشان نداد.
استنتاج: علی رغم توانایی درمان بیماری سل، این کسالت تاثیرات مهمی بر ابعاد مختلف کیفیت زندگی بیماران دارد. اعضای خانواده و تیم درمانی با شناخت عوامل تاثیرگذار بر کیفیت زندگی می توانند در راستای ارائه برنامه های مراقبتی و حمایتی از این اطلاعات استفاده کرده و بیماران را در سازگاری با بیماری و بهبود کیفیت زندگی یاری نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره سادات هاشمی بنجار
Instructor, Department of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Zabol University of Medial Sciences, Zabol, Iran
لیلا میرشکاری
MSc in Nursing, School of Nursing and Midwifery, Zabol University of Medial Sciences, Zabol, Iran
رضا ایمانخواه
MSc in Clinical Psychology, Zabol University of Medial Sciences, Zabol, Iran
شیما نادری
PhD Student in Health Care Management, Faculty of Humanities, Islamic Azad University, Semnan Branch, Semnan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :