بررسی شرایط لوله گذاری تراشه بدون شل کننده عضلانی با پروپوفول، مپریدین و دوزهای پایین رمی فنتانیل
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 79
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-112_007
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: استفاده از دوزهای بالای رمی فنتانیل و پروپوفول به طور معمول شرایط مطلوبی را جهت لوله گذاری تراشه فراهم می سازد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شرایط لوله گذاری تراشه با مپریدین، پروپوفول و دوزهای پایین رمی فنتانیل (۵/۱-۱ میکروگرم بر کیلوگرم) صورت گرفت.
مواد و روش ها: پس از تزریق پیش داروی مپریدین و میدازولام، ۶۰ بیمار تحت عمل جراحی ارتوپدی به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. به بیماران گروه اول رمی فنتانیل با دوز ۱ میکروگرم بر کیلوگرم و به بیماران گروه دوم رمی فنتانیل با دوز ۵/۱ میکروگرم بر کیلوگرم تزریق و لوله گذاری تراشه ۹۰ ثانیه پس از القای بیهوشی با پروپوفول انجام شد. سپس شرایط لوله گذاری با توجه به وضعیت لارنگوسکوپی، طناب های صوتی، شلی فک و سرفه به حالت های عالی، خوب و بد تقسیم گردید.
یافته ها: شرایط لوله گذاری در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (۵۶۰/۰ = P). فشار خون متوسط و ضربان قلب نسبت به مقادیر پایه در دو گروه تفاوت معنی داری را نشان داد (۰۰۱/۰ = P)، اما موردی از افت فشار خون و کاهش ضربان قلب که نیاز به مداخله درمانی داشته باشد گزارش نشد.
استنتاج: استفاده از مپریدین با دوزهای پایین رمی فنتانیل (۵/۱-۱ میکروگرم بر کیلوگرم) و پروپوفول شرایط عالی و خوبی را جهت لوله گذاری تراشه در بیماران سالم فراهم می سازد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد علی روپانی
علوم پزشکی مازندران
نادیا بنی هاشم
علوم پزشکی مازندران
ابراهیم علیجانپور
علوم پزشکی مازندران
بهمن حسن نسب
علوم پزشکی مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :