شیوع نارسایی حاد کلیوی و عوامل مرتبط با آن در بیماران جراحی قلب باز شهرستان ساری
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 265
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-112_011
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: نارسایی حاد کلیوی وضعیت خطرناکی بعد از عمل جراحی قلب باز می باشد که علاوه بر افزایش مرگ و میر، باعث افزایش هزینه های بیمارستانی می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع نارسایی حاد کلیوی و عوامل مرتبط با آن در بیماران جراحی قلب باز بود.
مواد و روش ها: مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر از نوع داده های موجود بود که روی ۲۵۰ بیمار مراجعه کننده به بخش جراحی بیمارستان فاطمه زهرای ساری از فروردین تا اسفند سال ۱۳۹۱ انجام گردید. میزان کراتینین قبل و ۳ روز بعد از انجام عمل جراحی و عوامل مرتبط، با استفاده از چک لیست اطلاعات دموگرافیک و طبی جمع آوری شد. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و توسط آزمون های آماری ۲، Mann–Whitney U و t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: در این پژوهش ۸/۵۸ درصد از بیماران را مردان و ۲/۴۱ درصد را زنان تشکیل دادند. میانگین سنی افراد مورد مطالعه
۸۷/۹ ± ۷۵/۶۰ سال و شایع ترین بیماری همراه، پرفشاری خون بود. میزان شیوع نارسایی حاد کلیوی بعد از عمل ۱۵ درصد محاسبه شد (۴۸ ساعت اول بعد از عمل). یافته های مطالعه نشان داد که بین سن، سابقه پرفشاری خون و میزان تزریق خون حین عمل با اختلال عملکرد کلیه ارتباط آماری وجود داشت.
استنتاج: نارسایی حاد کلیه بعد از عمل در این مطالعه ۱۵ درصد گزارش شده است. این اختلال می تواند موجب ایجاد مشکلاتی برای بیمار و خانواده و افزایش هزینه های درمانی گردد. شناخت عوامل خطر و درمان مناسب، کلیدی جهت کاهش نتایج نامطلوب است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :