بررسی روایی و پایایی مقیاس هراس اجتماعی در میان دانشجویان مبتلا به اضطراب اجتماعی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 113
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-26-139_017
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: هراس اجتماعی یکی از شایع ترین اختلال های روان پزشکی بوده که با طیف گسترده ای از تاثیرات منفی بر ابعاد مختلف زندگی مبتلایان ارتباط دارد. ساخت یک ابزار ساده و سودمند در مطالعات شیوع شناسی و غربالگری بالینی جهت ارزیابی افرادی که از هراس اجتماعی رنج می برند ضروری می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی روایی و پایایی سیاهه هراس اجتماعی (SPIN) در میان دانشجویان مبتلا به اضطراب اجتماعی می باشد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع روش شناسی است. اطلاعات این پژوهش از ۱۱۰ نفر از دانشجویان کارشناسی مبتلا به اضطراب اجتماعی دانشگاه پیام نور لرستان (سال ۱۳۹۳-۱۳۹۴) که با روش خوشه ای مرحله ای برگزیده شدند، فراهم گردید. پایایی ابزار با استفاده از روش آلفای کرونباخ، دو نیمه آزمون، ضریب اسپیرمن براون وآزمون باز آزمون بررسی شد و به منظور بررسی روایی این مقیاس، ارتباط ماده های SPIN با چهار مقیاس دیگر شامل، زیر مقیاس هراس از"سیاهه نشانگان تجدید نظر شده ۹۰ ماده ای"(SCL-۹۰-R)، پرسشنامه خطای شناختی (CEQ)، مقیاس درجه بندی حرمت خود (SERS) و سیاهه تصویر بدنی (MBRSQ) با روش همبستگی گشتاوری پیرسون محاسبه شد. هم چنین از تحلیل عامل اکتشافی و تحلیل عامل تاییدی برای ارزیابی روایی SPIN استفاده شد.
یافته ها: روایی همگرای SPIN با اضطراب فوبیک (SCL–۹۰–R) وبا مقیاس CEQ به ترتیب ۸۳/۰r=، ۴۷/۰r= و روایی افتراقی SPIN با مقیاس SERS و با مقیاس MBRSQ به ترتیب۷۰/۰-r= ، ۴۴/۰- r= به دست آمد (۰۰۱/۰p<). پایایی با روش آلفای کرونباخ، ضریب اسپیرمن براون وآزمون باز آزمون به ترتیب ۹۷/۰، ۹۷/۰ و ۸۲/۰ به دست آمد (۰۰۰۱/۰p<).
استنتاج: به نظر می رسد که SPIN به عنوان ابزاری روا و پایا می تواند برای استفاده پژوهشگران و متخصصان سلامت در حوزه بهداشت روان دانشجویان مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی حسنوند عموزاده
Psychology Instructor, Department of Instructor, Faculty of psychology, Payame Noor University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :