بررسی ارتباط آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری CagA+ با فقر آهن در کودکان کم تر از ۵سال
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 135
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-26-144_039
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: کم خونی فقرآهن و عفونت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری در جهان از شایع ترین بیماری ها هستند. این مطالعه جهت بررسی ارتباط بین کم خونی فقر آهن و آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری CagA+ در کودکان کم تر از ۵ سال انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تحلیلی مورد شاهدی که در سال ۱۳۹۳ در بیمارستان های هاجر و کاشانی شهرکرد انجام شد، میزان شیوع مثبت شدن سرولوژیک آلودگی به هلیکوباکترپیلوری CagA+ در ۵۹ کودکی که مبتلا به کم خونی فقر آهن بودند، در مقایسه با ۶۹ کودک غیر آنمیک همسن و همجنس با نرم افزار SPSS بررسی شد.
یافته ها: میانگین سن افراد در گروه مورد، ۳±۴۲ ماه و در گروه کنترل، ۲±۴۰ ماه بود. در گروه شاهد ۳۰ پسر و ۲۹ دختر و در گروه مورد ۳۰ پسر و ۳۹ دختر شرکت داشتند. در مجموع حدود ۵۰ درصد کودکان با کم خونی فقرآهن و ۸ درصد کودکان غیر آنمیک دارای IgG علیه فاکتور ویرولانس CagA هلیکوباکتر پیلوری بودند و ارتباط معنی دار بین این دوگروه مشاهده شد (۰۱/۰ p<).
استنتاج: آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری ممکن است باعث تشدید آنمی فقرآهن شود و وجود فاکتور ویرولانس CagA می تواند در شدت این نوع کم خونی نقش داشته باشد.
کلیدواژه ها:
Helicobacter pylori ، virulence factor ، iron deficiency anemia ، children ، هلیکوباکتر پیلوری ، فاکتورهای ویرولانس ، کم خونی فقر آهن ، کودکان
نویسندگان
حشمت شاهی
MSc in Medical Immunology, Faculty of Medicine, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran
سمیه رییسی
Assistant Professor, Department of Genetics, Faculty of Basic Science, Shahrekoed University, Shahrekord, Iran
رسول بحرینی
Assistant Professor, Department of Internal Medicine, Faculty of Medicine, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :