اثر مهارکننده فاکتور رشد عصب ناشی از استرس بر رفتارهای اضطرابی در موش صحرایی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 251
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-26-145_020
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: فاکتور رشد عصبی(Nerve growth factorNGF)، به عنوان نورتروفین، در پاسخ محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- آدرنال به استرس نقش دارد. در این مطالعه نقش tyrphostin AG ۸۷۹(آنتاگونیست NGF) بر اثر استرس ناشی از شنای اجباری بر رفتارهای اضطرابی در موش صحرایی بررسی شد.
مواد و روش ها: در مطالعه تجربی، تعداد ۲۴ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (۲۰۰-۲۵۰ گرم) به چهار گروه (کنترل: حلال دارو، گروه های درمانی: ۳ دوز ۱۰، ۵۰ و ۱۰۰ میکرومولار tyrphostin AG ۸۷۹) به صورت تصادفی تقسیم شدند. تزریق داخل بطنی (بطن جانبی) حلال و دارو قبل از استرس شنای اجباری انجام شد. از ماز به علاوه ای شکل برای بررسی رفتارهای اضطرابی استفاده شد و داده ها توسط نرم افزار STATISTICA V۵.۵ و تست ANOVA آنالیز شد.
یافته ها: AG-۸۷۹ در غلظت پایین (۱۰ و ۵۰ میکرومولار) مدت زمان باقی ماندن در بازوی بسته را نسبت به گروه کنترل کاهش داد ( ۰۵/۰< p) و در غلظت بالا (۱۰۰ میکرومولار) مدت زمان باقی ماندن در بازوی باز را افزایش داد (۰۵/۰< p). همچنین AG-۸۷۹ در غلظت پایین (۱۰ و ۵۰ میکرومولار)، مدت زمان باقی ماندن در بازوی باز را افزایش داد (۰۵/۰< p)، ودر غلظت بالا (۱۰۰ میکرومولار) این کمیت را افزایش داد (۰۵/۰< p).
استنتاج: مواجهه با استرس، رفتار های شبه اضطرابی را افزایش داد. نتایج حاکی از کاهش اضطراب در گروه دریافت کننده AG-۸۷۹ نسبت به گروه کنترل می باشد.
کلیدواژه ها:
nerve growth factor inhibitor ، forced swim stress ، anxiety-like behaviors ، elevated plus maze ، مهارکننده فاکتور رشد عصب ، استرس شنای اجباری ، رفتارهای اضطرابی ، ماز به علاوه ای
نویسندگان
حسن اژدری زرمهری
استادیار، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران
حسین خسروی
دانشجوی علوم آزمایشگاهی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
احسان محبی
استادیار، گروه ایمنولوژی، مرکز تحقیقات سلولی و ملکولی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
محمد شفیع مجددی
دانشیار، مرکز تحقیقات سلولی و ملکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
محمد محمدزاده
دانشیار، مرکز تحقیقات سلولی و ملکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :