تاثیر برنامه بازتوانی قلبی و مصرف مکمل ویتامین D بر میزان نیتریک اکساید، اندوتلین- ۱، VEGF، اضطراب و افسردگی بیماران پس از جراحی بای پس عروق کرونر
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 173
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-28-169_006
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: هدف این مطالعه بررسی تاثیر برنامه بازتوانی قلبی با مصرف ویتامین D بر میزان NO ، ET۱، VEGF، اضطراب و افسردگی بیماران پس از جراحی بای پس عروق کرونر( CABG) می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، ۳۲ بیمار قلبی مرکز قلب فاطمه زهرا ساری که تحت عمل CABG بودند، به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، ویتامین D، تمرین و تمرین - ویتامین D تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل تمرین هوازی به مدت ۶۰ تا ۸۵ دقیقه با شدت ۷۰ تا ۸۵ درصد ضربان قلب حداکثر و سپس تمرین قدرتی شامل سه ست با ۱۰ تکرار با شدت ۲۰ تا ۶۰ درصد یک تکرار بیشینه، سه جلسه در هفته به مدت شش هفته بود. NO ، ET۱، VEGF، اضطراب و افسردگی قبل و بعد از ۶ هفته بررسی شدند. داده ها با استفاده از آزمون t همبسته و آنوای یک راهه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: در گروه های تمرین، ویتامین D و تمرین-ویتامین D سطوح NO و VEGF به طور معنی دار افزایش یافت، در حالی که سطح ET۱ کاهش یافت. هم چنین کاهش معنی دار در نمره اضطراب و افسردگی در همه گروه ها مشاهده شد (۰۵/۰(p< .
استنتاج: نتایج نشان داد تمرین، ویتامین D و تمرین-ویتامین D توانست سطوح NO، ET۱، VEGF، اضطراب و افسردگی را در بیماران قلبی پس از عمل CABG بهبود دهد. درحالی که، تمرین-ویتامین D در بهبود سطوح NO، ET۱، VEGF، اضطراب و افسردگی موثرتر بود.
کلیدواژه ها:
cardiac rehabilitation ، vitamin D ، coronary artery bypass graft surgery ، VEGF ، ET۱ ، NO ، بازتوانی قلبی ، ویتامین D ، جراحی بای پس عروق کرونر ، VEGF ، ET۱ ، NO.
نویسندگان
بهاره صمدی
MSc in Exercise Physiology, School of Humanities, Islamic Azad University, Sari Branch, Sari, Iran
پروین فرزانگی
Associate Professor, School of Humanities, Islamic Azad University Sari Branch, Sari, Iran
زهرا مدنی
Assistant Professor, Department of Sport Medicine, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :