بررسی فراوانی عفونت ادراری در نوزادان با هایپر بیلی روبینمی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 112
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-28-169_010
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: هایپر بیلی روبینمی، متداول ترین علت بستری نوزادان در ماه اول تولد، می تواند نشانه ای از عفونت دستگاه ادراری در دوره نوزادی باشد. عفونت دستگاه ادراری یکی از علل ایکتر طول کشیده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی فراوانی عفونت ادراری در نوزادان با هایپر بیلی روبینمی بستری در بیمارستان شهید رجایی تنکابن در سال ۱۳۹۴ انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی در سال ۱۳۹۴ بر روی ۲۵۹ نوزاد بستری شده در بخش نوزادان بیمارستان شهید رجایی تنکابن صورت گرفت. نمونه ها به روش سرشماری انتخاب شدند. برای تشخیص عفونت ادراری نوزادان، ادرار با سرنگ ۲ سی سی توسط فوق تخصص نوزادان به روش سوپراپوبیک گرفته شد. برای تحلیل داده ها از آزمون کای ۲ استفاده شده است.
یافته ها: با نمونه گیری ادرار به روش سوپراپوبیک در ۱۸ نوزاد (۹/۶ درصد) که ۱۰ نفر (۵/۵۵ درصد) پسر و ۸ دختر (۴/۴۴ درصد) بودند، نمونه ی مثبت مشاهده شد. در بررسی اجرام عفونت مشخص شد ۱۲ مورد E.Coli و ۶ مورد پروتئوس داشتند. هم چنین در ۴۹ مورد (۹۱/۱۸ درصد) از نوزادن ایکتر طول کشیده وجود داشت.
استنتاج: با توجه به شیوع عفونت ادراری در نوزادان که مساله مهمی است، پیشنهاد می شود برای تمامی نوزادان که به علت زردی بستری شده اند و علت مشخصی برای زردی آن ها وجود ندارد، حتی اگر هم ایکتر طول کشیده نداشته باشند، کشت ادرار انجام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین فیروزی
Assistant Professor, Department of Pediatrics,Ramsar Campus, Mazandaran University of Medical Sciences, Ramsar, Iran
سهیل سیدان انبی
Medical student, Ramsar Campus, Mazandaran University of Medical Sciences, Ramsar, Iran
جابر موسوی
Assistant Professor, Ramsar Campus, Mazandaran University of Medical Sciences, Ramsar, Iran
فرشته فرشیدی
MSc Student in Microbiology, Pediatric Infectious Diseases Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
محمد صادق رضایی
Associate Professor, Pediatric Infectious Diseases Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :