بررسی اثر ادجوانتی نانو ذرات آلوم در واکسن کشته شده توکسوپلاسما گوندی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 172
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-29-171_002
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: توکسوپلاسما گوندی (T. gondii) یک انگل داخل سلولی اجباری بوده که از طریق مدفوع گربه
دفع می گردد. تلاش های زیادی برای توسعه واکسن توکسوپلاسموزیس صورت گرفته است اما هیچ یک از آن ها قادر به ایجاد پاسخ ایمنی حفاظتی نسبت به انگل نبوده اند. ادجوانت ها برای فرمولاسیون واکسن ضروری می باشند تا پاسخ های ایمنی قوی تری ایجاد نمایند و به عنوان یک ادجوانت، نانو موادی چون نانو آلوم می توانند پاسخ های ایمنی هومورال و سلولی را تحریک کنند. این مطالعه با هدف بررسی اثرات حفاظتی نانو آلوم فرموله شده در توکسوپلاسما گوندی کشته شده انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، کاندید واکسن به طور جداگانه در آلوم، ادجوانت فروند کامل و ادجوانت نانو آلوم تهیه شد. موش های BALB/c سه بار با فواصل دو هفته ای ایمن شدند. برای بررسی نوع واکنش ایمنی القا شده، سرم ها برای اندازه گیری IgG توتال، ایزوتایپ IgG۱ و IgG۲a و نیز IL-۴، IFN-γ، TNF-α و IL-۲ مورد بررسی قرار گرفتند. برای ارزیابی تکثیر لنفوسیت، از روش BrdU استفاده شد.
یافته ها: ایمن زایی موش ها با واکسن کشته شده توکسوپلاسما فرموله شده در ادجوانت نانو آلوم باعث افزایش پاسخ تکثیر لنفوسیت، TNF-α، IL-۴، IL-۲ و IFN-γ، IgG توتال و همچنین ایزوتایپ های IgG۱ و IgG۲a در مقایسه با سایر گروه های تجربی می گردد.
استنتاج: ادجوانت نانو آلوم می تواند سطح بالایی از پاسخ ایمنی هومورال و سلولی را در مقایسه با گروه دریافت کننده واکسن توکسوپلاسمای کشته شده و فرموله شده در آلوم القا نماید.
کلیدواژه ها:
Toxoplasma gondii ، nano-alum ، adjuvant ، ELISA ، vaccine ، توکسوپلاسما گوندی ، نانو آلوم ، ادجوانت ، الایزا ، واکسن
نویسندگان
مهدی قهاری
MSc graduate in Medical Immunology, Molecular Biology Research Center, Systems Biology and Poisoning Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
رمضان علی طاهری
Assistant Professor, Nanobiotechnology Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مهدی فصیحی رامندی
Assistant Professor, Molecular Biology Research Center, Systems Biology and Poisoning Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :