تاثیر مشاوره ی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی پس از زایمان در بارداری های ناخواسته
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 132
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-29-175_005
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: افسردگی پس از زایمان یک مشکل بهداشتی و شیوع آن در بارداری ناخواسته بیشتر است. مطالعه حاضر با هدف تاثیر مشاوره ی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی پس از زایمان در بارداری های ناخواسته انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پی گیری دو ماهه با گروه کنترل انجام گرفت. شرکت کنندگان شامل ۵۲ خانم که در بازه ی زمانی ۶-۲ماه پس از زایمان، به مراکز جامع سلامت شهرستان اراک با نمره ی افسردگی متوسط و بارداری ناخواسته مراجعه داشتند، بوده؛ که به صورت نمونه گیری در دسترس در یکی از دو گروه مداخله (۲۶ نفر) و کنترل (۲۶ نفر) قرار داده شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های دموگرافیک، افسردگی بک و بارداری ناخواسته بود که پرسشنامه ی افسردگی بک قبل، بلافاصله و دو ماه پس از مداخله تکمیل شد. برای گروه مداخله، ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای درمان پذیرش و تعهد، هفته ای یکبار برگزار شد. تجزیه و تحلیل داده ها انجام شد.
یافته ها: نمره افسردگی، بلافاصله پس از مداخله در گروه مداخله (۲/۴± ۳/۱۷) و کنترل (۱/۳± ۵/۲۶)، دو ماه بعد از مداخله در گروه مداخله (۸/۳± ۴/۱۲) و کنترل (۴/۳±۶۱/۲۵) بود و تفاوت معنی داری مشاهده شد(۰۵/۰>P).
استنتاج: با توجه به تاثیر مداخله به شیوه ی درمان پذیرش و تعهد و ابعاد روانشناختی آن، استفاده از این مداخله مفید می باشد.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۱N۲۰۱۸۰۱۱۸۰۳۴۲۴IRCT
کلیدواژه ها:
acceptance and commitment therapy ، postpartum depression ، unwanted pregnancy ، درمان پذیرش و تعهد ، افسردگی پس از زایمان ، بارداری ناخواسته
نویسندگان
سمانه شجاعی فر
MSc in Counseling in Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran
نعیمه اکبری ترکستانی
Associate Professor, Department of Psychiatry, Faculty of Medicine, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran
حمیدرضا جمیلیان
Associate Professor, Department of Psychiatry, Faculty of Medicine, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :