تاثیر مشاوره معنویت محور بر الگوهای سازگاری با چالش های بارداری در زنان نخست زا
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 125
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-29-176_008
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: امروزه معنویت به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر سلامت جسمی و روانی افراد، مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره معنویت محور بر الگوهای سازگاری با چالش های بارداری در زنان نخست باردار انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده الگوهای سازگاری ۶۰ نفر از زنان واجد شرایط ارزیابی گردید. برای گروه مداخله ۸ جلسه مشاوره با رویکرد معنویت محور و برای گروه کنترل مراقبت های معمول انجام گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه اختصاصی سازگاری با بارداری در دو مرحله قبل و دو ماه بعد از اتمام مشاوره در دو گروه اندازه گیری، و با آمار توصیفی و آزمون های آماری کای اسکور، تی مستقل، و تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: بعد از مداخله میانگین نمره کل الگوهای سازگاری و حیطه های آن در گروه مداخله (۲۴/۰± ۹۴/۱) در مقایسه با گروه کنترل (۲۲/۰±۸۱/۱) از نظر آماری تفاوت معنی داری داشت (۰۳/۰=P)، در حالی که قبل از مداخله این تفاوت معنی دار نبود (۱۵/۰=P). مقایسه قبل و بعد میانگین نمره کل الگوهای سازگاری (از ۳۰/۰±۷۸/۱ به ۲۴/۰± ۹۴/۱) و حیطه های آن در گروه مشاوره از نظر آماری معنی دار بود (۰۰۱/۰= P) ولی تغییر نمره کل الگوهای سازگاری در گروه کنترل (از ۲۰/۰±۸۷/۱ به ۲۲/۰±۸۱/۱) از لحاظ آماری معنی دار نبود (۱۷/۰=P). فقط حیطه اجتناب نسبت به قبل کاهش معنی داری داشت (۰۲/۰P=).
استنتاج: مشاوره معنویت محور رویکرد قابل قبولی در جهت بهبود الگوهای سازگاری زنان با چالش های بارداری است و می تواند مبنایی برای طراحی برنامه های مداخله ای در این زمینه باشد.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۱۲N۲۰۱۵۰۷۳۱۰۲۳۴۲۳IRCT
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه منفرد کاشکی
MSc Student in Counseling in Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
اعظم ملکی
Assistant Professor, Department of Midwifery, Social Determinants of Health Research Center, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
کوروش امینی
Associate Professor, Department of Mental Health Nursing, School of Nursing and Midwifery, Zanjan University of Medical Sciences. Zanjan, Iran.
سقراط فقیه زاده
Professor, Department of Biostatistics and Epidemiology, Faculty of Medicinie, Zanjan university of Medical Sciences, Zanjan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :