مقایسه اثر اتانول امین اولئات، پوودین آیداین و پودر تالک برالقای پلوردز در موش صحرایی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 265
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-29-178_011
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: با توجه به میزان فراوانی و تاثیر قابل توجه افیوژن بدخیم بر نحوه زندگی بیماران مختلف مطالعه ی حاضر با هدف تغیین اثر اتانول امین اولئات، پوودین آیداین و پودر تالک درالقای پلوردز در موش صحرایی انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت تجربی و بر روی ۳۶ موش صحرایی نر بالغ در مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال ۱۳۹۷ صورت گرفت. کلیه موش های صحرایی به صورت تصادفی ساده به ۴ گروه اتانول امین اولئات، پوودین آیداین و پودر تالک و گروه سالین به عنوان کنترل تقسیم شدند. سپس مواد اسکلروزان مورد نظر به هر گروه تزریق شد و به روش میکروسکوپی و ماکروسکوپی تاثیر این داروها با هم مقایسه شد. پس از جمع آوری داد ه ها، نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و استفاده از تست های آماری فیشر دقیق و چند متغیره تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: شدیدترین میزان فیبروز در نمونه های گروه اتانول آمین(۶/۸۵ درصد فیبروز شدید) و گروه پوودین آیداین (۵/۶۱ درصد فیبروز متوسط) و تالک (۵/۳۸ درصد فیبروز متوسط) در رده های بعدی ایجاد فیبروز قرار گرفتند که نسبت به گروه کنترل (۷/۷۲ درصد فیبروز کم) این تفاوت به صورت معنی داری بیش تر بود (۰۰۱/۰ P<). بررسی ها نشان داد که التهاب مزمن در گروه اتانول امین نسبت به گروه کنترل به صورت معناداری با شدت بیش تری رخ داده است (۰۴/۰ P=).
استنتاج: این مطالعه نشان داد که استفاده از پوودین آیداین و و اتانول آمین به عنوان مواد جدید در القای پلوردز می تواند موثر باشد و با توجه به ارزان و دردسترس بودن آن جایگزین مناسبی برای سایر مواد مورد استفاده است.
کلیدواژه ها:
pleurodesis ، fibrosis ، rats ، ethanolamine ، Povidone-iodine ، talcum powder ، پلوردوز ، فیبروز ، موش صحرایی ، اتانول آمین اولئات ، پوودین آیداین ، پودر تالک
نویسندگان
محمدرضا لشکری زاده
Associate Professor, Department of Surgery, Faculty of Medicine, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
امیرحسین پورداوود
Resident in Surgery, Faculty of Medicine, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
امیررضا صالحی
Associate Professor, Department of Surgery, Faculty of Medicine, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
علیرضا امیربیگی
Associate Professor, Department of Surgery, Faculty of Medicine, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :