مقایسه تاثیر تصویرسازی ذهنی و تمرینات واقعی بر قدرت و هایپرتروفی عضلات فلکسور آرنج
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 116
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-32-214_019
تاریخ نمایه سازی: 1 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: ضایعات عضلانی همواره یکی از مشکلات جدی متعاقب حوادث و آسیبهای نخاعی بوده است. تصویرسازی حرکتی یک روش درمانی است که در آن بیمار یک حرکت را تداعی میکند تا اجرای آن را بهبود دهد. با توجه به مطالعات محدود در این زمینه، هدف از این مطالعه، مقایسه تاثیر تصویرسازی ذهنی بر افزایش قدرت و هایپرتروفی عضلات خمکننده آرنج است.
مواد و روش ها: این مطالعه بر روی ۲۰ فرد سالم، غیر ورزشکار و با میانگین سنی۲۲ الی ۲۵ سال صورت گرفت. قدرت عضلات فلکسور آرنج توسط دستگاه دینامومتر و اندازهگیری هایپرتروفی عضله بایسپس از متر نواری مخصوص استفاده شد. گروه تجربی تمرین قدرتی طراحی شده با دست برتر بر اساس این تحقیق را با استفاده از وزنههای آزاد و در همان لحظه این تمرین را بهصورت ذهنی با دست غیر برتر به مدت ۱۲ هفته و هفتهای ۳ روز انجام دادند. جهت مقایسه متغیر بین دست برتر و غیر برتر از آزمون ناپارامتری منویتنی و مقایسه میزان تغییرات حداکثر نیروی انقباضی عضلات از آزمون آماری ویلکوکسان استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد قدرت عضلات فلکسور آرنج و هایپرتروفی در دست برتر و غیر برتر افزایش یافته است.
استنتاج: نتایج نشان داد اگرچه تمرینات واقعی بیشتر از تمرینات ذهنی بر قدرت و هایپرتروفی عضلات فلکسور آرنج تاثیرگذار بوده است، اما تمرینات ذهنی نیز توانایی در حد تمرینات واقعی در تاثیرگذاری بر قدرت و هایپرتروفی عضلات داشته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید علی اکبر محمودی
استادیار، گروه پزشکی ورزشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
محمد خادملو
Professor, Department of Community Medicine, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مهران رضوی پور
Associate Professor, Department of Orthopedic Surgery, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
سمیه علی دوست
Medical Student, Student Research Committee, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :