مقایسه اثر ورزش شدید و متوسط بر رت های نر و ماده سالم و مبتلا به PTSD (یک مطالعه رفتاری و بیوشیمیایی )
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 196
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-32-216_002
تاریخ نمایه سازی: 1 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: استرس پس از سانحه، اختلالی است که در برخی از افراد پس از مواجهه با واقعه تکان دهنده بروز می کند. در این بیماری عملکرد برخی سیستم های هورمونی و نوروترانسمیتری دچار اختلال می گردد. فعالیت جسمانی با القای اثرات مفید بر ساختار مغز باعث بهبود رفتارهای اضطرابی و افزایش میزان BDNF شده و اثرات مخرب برخی از بیماری های عصبی را کاهش می دهد. همواره موثرترین نوع ورزش که قادر به ایجاد تاثیر مثبتی بر سلامت جسم و روان باشد مورد بحث بوده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ورزش شدید و متوسط بر رت های نر و ماده سالم و مبتلا به PTSD، انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، از روش SPS برای القا PTSD، در رت های نر و ماده نژاد ویستار (۲۵۰-۲۰۰ گرم) استفاده شد. مداخله به صورت ورزش تردمیل باشدت متوسط و شدید انجام شده و پس از۴ هفته تست اضطراب در EPM گرفته شد و سپس اندازه گیری میزان کورتیکوسترون در سرم و BDNFدر بافت هیپوکمپ و سرم به روش الایزا انجام گردید.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که SPS منجر به افزایش اضطراب و کورتیکوسترون سرم و کاهش میزان BDNF هیپوکمپ در رت های نر و ماده می شود. ورزش با شدت متوسط قادر است فاکتورهای فوق را در رت های نر و ماده سالم و SPS بهبود بخشد، اما ورزش شدید تاثیر معناداری بر فاکتورهای فوق نداشت (۰/۹۹۹P=)،(۰/۹۹۹P=)،(۰/۹۹۶P=). هم چنین نتایج به دست آمده از دو جنس اختلاف معناداری نشان نداد (۱/۰۰۰P=)،(۰/۹۹۸P=)،(۰/۹۸۴P=).
استنتاج: ورزش با شدت متوسط می تواند یک نوع فعالیت فیزیکی مناسب برای کاهش اضطراب و افزایش BDNF هیپوکمپ باشد.
کلیدواژه ها:
post-traumatic stress disorder ، exercise ، anxiety ، corticosterone ، BDNF ، سندرم افسردگی پس از حادثه ، ورزش ، اضطراب ، کورتیکوسترون ، فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز
نویسندگان
سکینه شفیعا
Assistant Professor, Immunogenetics Research Center, Department of Physiology, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
عرفان قدیر زاده
Medical Student, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
عاطفه سادات فیاض شاهان دشتی
Medical Student, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
سیمین احسانی وسطاکلایی
MSc in Physiology, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :