بررسی اثر تزریق هم زمان سلول های اجدادی اندوتلیال و سلول های بنیادی مزانشیمی در کاهش پاسخ التهابی سیستمیک ناشی از سپسیس القا شده با لیپوپلی ساکارید اشریشیاکولی در مدل موشی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 180
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-33-222_001
تاریخ نمایه سازی: 29 مهر 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: سلولهای پیش ساز اندوتلیال (EPC) و سلولهای بنیادی مزانشیمی (MSC) اثرات مفیدی در درمان سپسیس دارند، اما هنوز اثرات تزریق همزمان MSC و EPC در درمان سپسیس بررسی نشده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر درمانی EPC+MSC بر کاهش پاسخ التهابی سیستمیک در مدل سپسیس القایی با لیپوپلیساکارید(LPS)، انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، سلولهای MSC وEPC مغز استخوان موش جداسازی و با استفاده از فلوسیتومتری، نشانگرهای سطحی آن ها بررسی شد. در مجموع ۴ گروه موش (گروههای ۱۲تایی) وارد مطالعه شدند. گروه کنترل که هیچ تیماری نداشتند، گروه دوم LPS به صورت درون صفاقی، گروه سوم پس از تلقیح LPS، بافر PBS و گروه چهارم پس از تلقیح LPS، سلول EPC و MSC دریافت کردند. سطح سرمی و بافتی IL-۱β، TNF-α، IL-۶ و IL-۱۰ و سطوح سرمی CRP و آنزیمهای کبدی توسط کیت تعیین شد. از آنالیز واریانس یک طرفه و post hoc برای مقایسه گروهها استفاده شد.
یافته ها: شاخصهای سطحی سلول های MSC و EPC توسط فلوسایتومتری تایید شد. تزریق EPC+MSC سطح سیتوکین های پیش التهابی را کاهش (۰/۰۰۱P<)، غلظت سیتوکین ضد التهابی را افزایش (۰/۰۰۱P<) و میزان بقای موشهای ناشی از LPS را افزایش داد (۰/۰۱P<). موشهای تحت درمان با EPC+MSC، کاهش قابل توجهی در آنزیمهای کبدی (۰/۰۵P<)، ادم ریوی (۰/۰۱P<) و سطح CRP (۰/۰۵P<) در مقایسه با گروه سپسیس القایی با LPS نشان دادند.
استنتاج: تزریق همزمان EPC و MSC منجر به کاهش پاسخ التهابی میشود. این مطالعه نتایج امیدوارکنندهای برای درمان سپسیس ارائه می دهد.
کلیدواژه ها:
lipopolysaccharide ، sepsis ، endothelial progenitor cells ، mesenchymal stem cells ، لیپوپلی ساکارید ، سپسیس ، سلول های پیش ساز اندوتلیال ، سلول های بنیادی مزانشیمی
نویسندگان
صدف حسین نیا
PhD Student in Microbiology, Department of Microbiology, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مریم قانع
Assistant Professor, Department of Microbiology, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran . Assistant Professor, Department of Biology, Islamshahr Branch, Islamic Azad University, Islamshahr, Iran
جمیله نوروزی
Professor, Department of Microbiology, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
فرزانه حسینی
Assistant Professor, Department of Microbiology, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :