بررسی ویژگی های کلینکی مبتلایان به زونا بر حسب سن در شهرستان ساری
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 277
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-33-222_016
تاریخ نمایه سازی: 29 مهر 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: بیماری زونا در افراد مسن تر، بیش تر بروز پیدا می کند که شناخته شده ترین علل آن کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن و وجود بیماری های زمینه ای در این افراد می باشد. این مطالعه با هدف بررسی ویژگی های کلینیکی مبتلایان به زونا بر حسب سن در شهرستان ساری، انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی گذشته نگر، افراد مورد مطالعه شامل کلیه بیماران بستری یا تحت درمان سرپایی، با تشخیص زونا در سال های ۹۷-۹۵ در بیمارستان های ساری که اطلاعات پرونده ای آن ها کامل بوده است، می باشد. اطلاعات به صورت سرشماری و با بهره گیری از اطلاعات موجود پرونده های بایگانی، جمع آوری گردید.
یافته ها: تعداد بیماران وارد شده به مطالعه ۱۸۰ نفر بودند که گروه بندی افراد براساس سن آن ها صورت گرفت. در افراد زیر ۵۰ سال ۹۷ نفر بیماری زمینه ای خاصی نداشتند، ۶ نفر مبتلا به دیابت بودند ۴ نفر مبتلا به فشارخون، ۳ نفر به بدخیمی و ۱۲ نفر به بیماری قلبی عروقی مبتلا بودند. در افراد بالای ۵۰ سال نیز ۲۱ نفر فاقد بیماری زمینه ای، ۱۵ نفر مبتلا به دیابت، ۲ نفر مبتلا به فشارخون، ۱۱ نفر مبتلا به بدخیمی و ۹ نفر مبتلا به بیماری قلبی عروقی بودند. وجود بیماری زمینه ای در بیماران مبتلا به بدخیمی و دیابت بالای پنجاه سال مبتلا به زونا به طور معناداری از افراد زیر ۵۰ سال بالاتر بوده است(۰/۰۴۲P= و ۰/۰۵P=).
استنتاج: با توجه به ریسک فاکتورهای مطرح شده در این مطالعه و مخصوصا در افراد مسن، در افراد مبتلا به بیماری زمینه ای یا افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، باید با دقت بیش تری تحت نظر گرفته شوند و به محض ابتلا به بیماری درمان به سرعت آغاز شود تا از بروز عوارض شدید آن در این افراد جلوگیری شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لطف اله داودی
Associate Professor, Antimicrobial Resistance Research Center, Department of Infectious Diseases, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
طهورا موسوی
Assistant Professor, Molecular and Cell Biology Research Center (MCBRC), Hemoglobinopathy Institute, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مهسا حسن آبادی
Medical Student, Antimicrobial Resistance Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
حسین جلالی
Assistant Professor, Thalassemia Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :