مقایسه اثر درمانی ترانگزامیک اسید و اکسی توسین در کنترل خونریزی پست پارتوم به دنبال آتونی رحم پس از سزارین: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 339
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-33-225_008
تاریخ نمایه سازی: 29 مهر 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: آتونی رحم مسئول ۹۰-۷۵ درصد موارد خونریزی بعد از زایمان می باشد که در صورت عدم انجام اقدامات مناسب درجهت اصلاح آن، احتمال مرگ ومیر مادر افزایش خواهد یافت. هدف از این مطالعه تعیین اثر درمانی ترانگزامیک اسید به همراه اکسی توسین در کنترل خون ریزی پس از زایمان می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی ۱۴۲ زن باردار دچار آتونی رحم پس از سزارین مراجعه کننده به بیمارستان امام سجاد شهر یاسوج در سال۱۴۰۰-۱۳۹۹ انجام شد. بیماران به طور تصادفی ساده در دو گروه قرار گرفتند. گروه مداخله (۷۱ نفر) آمپول اکسی توسین به میزان ۴۰ واحد در یک لیتر سرم رینگر و آمپول ترانگزامیک اسید به میزان یک گرم در ۱۰ سی سی نرمال سالین به صورت وریدی آهسته در مدت ۱دقیقه دریافت کردند. گروه کنترل (۷۱ نفر) ۴۰ واحد اکسی توسین در یک لیتر سرم و ۱۰سی سی سرم نرمال سالین به صورت وریدی آهسته در مدت ۱دقیقه دریافت کردند. سپس میزان حجم خون ریزی بر اساس وزن گاز مصرفی و حجم خون جمع آوری شده و تعداد واحدهای گلبول های قرمز دریافت شده در هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. برای آنالیز داده ها، آمار توصیفی آزمون های مقایسه نسبت (کای دو) و آزمون t استفاده شد.
یافته ها: میزان کاهش هموگلوبین در گروه مداخله به طور معنی داری کم تر از گروه کنترل بود (۰/۰۰۷=P). میانگین تغییر وزن گاز در پایان عمل در گروه کنترل (۶۶/۸±۶۰۲/۷) در مقایسه با گروه مداخله (۸۱±۵۷۱/۷) بیش تر بود (۰/۰۱۴=P). هم چنین میانگین حجم خون ریزی و تعداد کیسه های خون دریافتی در گروه کنترل بیش تر از گروه مداخله بود با این حال ارتباط معنی داری مشاهده نشد (۰/۰۵ P>).
استنتاج: تجویز ترانگزامیک اسید همراه با اکسی توسین درصورت آتونی رحم، درکنترل خونریزی پس از زایمان درحین سزارین ممکن است موثرتر از اکسی توسین به تنهایی باشد.
کلیدواژه ها:
tranexamic acid ، postpartum hemorrhage ، uterine atony ، cesarean section ، ترانگزامیک اسید ، خونریزی پس از زایمان ، آتونی رحم ، سزارین
نویسندگان
فاطمه شریعتی
Resident in Gynecology and Obstetrics, Yasuj Medical University, Yasuj, Iran
جان محمد ملک زاده
Assistant Professor, Social Determinants of Health Research Center, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
معصومه علیزاده
Assistant Professor, Department of Anesthesiology, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
سیده مرضیه طباطبایی
Assistant Professor, Department of Gynecology and Obstetrics, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
پروین غفاری
Associate Professor, Department of Gynecology and Obstetrics, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :