تاثیر تمرینات استقامتی و مقاومتی بر تراکم ماده معدنی و استحکام مکانیکی استخوان رت های نر استئوپروتیک
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 127
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-22-4_004
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: پوکی استخوان یک بیماری پیچیده است که با کاهش توده استخوانی، منجر به ضعف استخوان و افزایش قابلیت شکستگی می گردد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین تغییرات اسکلتی ناشی از دو برنامه تمرینی با بار فزآینده بر ویژگی های استخوانی رت های نر استئوپروتیک بود.
روش تحقیق: این مطالعه تجربی، بر روی ۳۰ سر رت نر بالغ از نژاد ویستار با میانگین وزن اولیه ۱۸۰-۲۰۰ گرم انجام شد. ۲۴سر رت در چهار گروه تجربی شامل: گروه پایه (پیش آزمون)، تمرین مقاومتی، تمرین استقامتی و کنترل قرار گرفتند. ۶ سر رت نیز به عنوان گروه سالم درنظر گرفته شدند. در رت های گروه های تجربی، با تزریق داخل صفاقی محلول اتانول ۲۰% (۳ گرم/کیلوگرم/روز)، برای چهار روز پیاپی به مدت ۳هفته، پوکی استخوان ایجاد گردید. دو گروه تمرینی، ۵ روز در هفته به مدت ۱۲ هفته برنامه تمرینی را طبق پروتکل مقاومتی یا استقامتی اجرا کردند. بر روی رت های گروه سالم، هیچ گونه مداخله ای صورت نگرفت. در پایان مداخله، حیوانات کشته شدند و تراکم ماده معدنی استخوان (BMD) فمور و مهره چهارم و پنجم کمری (L۴+L۵) اندازه گیری شد. حداکثر بار کششی تیبیا چپ و فشاری مهره پنج کمری توسط تست مکانیکی، اندازه گیری گردید.
برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش ۲۰) و آزمون های آماری Kalmogorov– Smiranov، Levene، Independent t-Test، Paired t-Test، One-way ANOVA و آزمون تعقیبی Tukey در سطح معنی داری ۰۵/۰ استفاده شد.
یافته ها: گروه های استقامتی (۰۳۵/۰P=) و مقاومتی (۰۰۱/۰P=)، افزایش معنی داری در BMD فمور در مقایسه با گروه کنترل داشتند. BMD L۴ و L۵ گروه مقاومتی و کنترل، به طور معنی داری بالاتر از گروه استقامتی بود (۰۰۱/۰ P=و ۰۰۱/۰P=). حداکثر بار کششی تیبیا و فشاری مهره پنجم کمری گروه مقاومتی به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (۰۱/۰P= و ۰۳/۰P=).
نتیجه گیری: تمرین مقاومتی در مقایسه با تمرین استقامتی، می تواند تغییرات مناسب موثرتری را در تراکم معدنی و قدرت مکانیکی القا کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم بان پروری
Department of Physical Education and Sport Sciences, School of psychology, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran
غلامرضا کاکا
Neuroscience Research Center, School of medicine, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :