بررسی اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار بر سبک دلبستگی و رضایتمندی جنسی زوجین
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 181
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-26-3_004
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: یک ازدواج موفق اغلب با رضایت طرفین از رابطه جنسی همراه است؛ از طرف دیگر، ساختار یک خانواده متعادل بر پایه روابط زناشویی صحیح استوار است. یکی از مهم ترین عوامل در استحکام این رابطه، سبک دلبستگی زوجین است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار بر سبک دلبستگی و رضایتمندی جنسی زوجین بود.
روش تحقیق: روش مطالعه به صورت نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش، کلیه زوجین مراجعه کننده به کلینیکی در شهرستان نیشابور در سال ۱۳۹۵ بودند که بر اساس معیارهای ورود، ۳۲ زوج به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مداخله (۱۶نفر) و کنترل (۱۶ نفر) قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات، از پرسشنامه های رضایت جنسی Haddison & Kruskaph و مقیاس دلبستگی Collins Read &استفاده گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون های تی زوجی و تحلیل کواریانس استفاده شد.
یافته ها: نتایج تحلیل کوراریانس نشان داد که در مرحله پس آزمون، بین رضایتمندی جنسی و سبک دلبستگی گروه مداخله و گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت (۰/۰۵>P). نتایج نشان داد زوج درمانی هیجان مدار بر رضایتمندی جنسی و زیرمقیاس های تمایلات جنسی و صمیمیت جنسی تاثیر داشته، اما بر زیرمقیاس های رفتار جنسی و کیفیت روابط جنسی تاثیر معنی داری نداشت (۰/۰۵
سبک دلبستگی و زیرمقیاس های آن یعنی نزدیکی، وابستگی و اضطراب معنی داری بود (۰/۰۵>P). نتیجه گیری: یافته های حاصل از این پژوهش، بیانگر سودمندی دوره زوج درمانی هیجان مدار در بهبود سبک دلبستگی و رضایتمندی جنسی زوجین است.
کلیدواژه ها:
Emotionally Focused Couple Therapy ، Sexual Satisfaction ، Attachment Style ، زوج درمانی هیجان مدار ، رضایتمندی جنسی ، سبک دلبستگی
نویسندگان
فاطمه غزنوی خضرآبادی
Department of Psychology and Education, Faculty of Human Science, Khatam University, Tehran, Iran
ماندانا نیکنام
Department of Psychology and Education, Faculty of Human Science, Khatam University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :