ارزیابی سمیت و آنژیوژنز نانو ذره اکسید روی سنتزشده با عصاره آبی گیاه مرزنجوش (Origanum majorana)
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 139
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-27-1_005
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: نانوذرات اکسید روی (NPs ZnO)، با توجه به ویژگی های شاخصی همچون خاصیت ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی که دارد، توجه محققان را جلب کرده است. در مطالعه حاضر، خواص سیتوتوکسیک و ضد رگ زایی نانوذرات اکسید روی تهیه شده به روش سبز از عصاره گیاه مرزنجوش( (Origanum majorana مورد بررسی قرار گرفت.
روش تحقیق: اثرات سیتوتوکسیک نانوذرات اکسید روی، توسط آزمون MTT بر روی سلول های HUVEC، MDA-MB-۲۳۱ و Hep-G۲ مورد بررسی قرار گرفت. به منظور ارزیابی اثرات ضد رگ زایی در مدل In vivo، ۴۸ تخم مرغ بارور نژاد Ross به صورت تصادفی به ۶ گروه شامل: چهار گروه تیمار با غلظت های مختلف ۱۲۵، ۲۵۰، ۵۰۰ و μg/ml ۱۰۰۰ و یک گروه شاهد و یک گروه شاهد آزمایشگاهی تقسیم شدند. پس از ۱۲ روز انکوباسیون، تعداد و طول عروق خونی غشای کوریوالانتوئیک جنین جوجه بررسی گردید. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری Image J و SPSS (ویرایش ۱۶) و با کمک آزمون های آماری ANOVA یک طرفه و LSD در سطح معنی داری ۰/۰۵P< تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد نانوذرات اکسید روی، اثرات سیتوتوکسیک وابسته به غلظت با مقادیر IC۵۰ ، ۶۰، ۱۵ و ۸۰ میکروگرم در میلی لیتر ایجاد کرد. تعداد و طول عروق پرده کوریوآلانتوئیک همراه با قد و وزن جنین جوجه در نمونه های تحت تیمار با غلظت های مختلف نانوذرات به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (۰/۰۵P<).
نتیجه گیری: نانوذرات اکسید روی تولیدشده به روش سبز از عصاره گیاه مرزنجوش احتمالا دارای خصوصیات سیتوتوکسیک شدیدتری برای سلول های سرطانی در مقایسه با سلول های سالم بوده و می تواند دارای پتانسیل ضد رگ زایی نیز باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیه خالقی
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
جینا خیاط زاده
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
علی نعمتی
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :