بررسی عصاره هیدروالکلی Sclerorhachis leptoclada بر میزان گلوکز و سطوح کلسترول، تری گلیسرید، HDL و LDL سرم در رت های دیابتی نر

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 90

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-27-4_004

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: دیابت یک اختلال متابولیک در بدن است. گیاه Sclerorhachis leptoclada که متعلق به خانواده کاسنی است، به دلیل ترکیبات ضد اکسیدانی موجود در ریشه برای درمان ایدز و سرطان استفاده می شود. لذا در این مطالعه بررسی اثر عصاره هیدروالکلی Sclerorhachis leptoclada بر میزان گلوکز و سطوح کلسترول، تری گلیسرید، HDL و LDL در رت های دیابتی شده مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی ۶۰ سر رت نر نژاد ویستار به طور تصادفی در ۱۰ گروه ۶ تایی شامل: گروه کنترل، گروه تیمار ۱، ۲ و ۳ (سالم تحت درمان با دوز های  mg/kg۱۵۰ و ۳۰۰ و ۶۰۰ عصاره)، گروه کنترل دیابتی، گروه تجربی ۱ و۲ و۳ دیابتی تحت درمان با دوزهای  mg/kg۱۵۰و ۳۰۰ و ۶۰۰ عصاره)، گروه کنترل مثبت (دیابتی+داروی گلی بن کلامید)، گروه سالم (سالم+داروی گلی بن کلامید)، تقسیم شدند .پس از یک ماه گاواژ، از رت ها نمونه خونی گرفته و میزان گلوکز، اوره، کراتینین و آلبومین مورد سنجش قرار گرفت. مقایسه ای نیز بین تاثیر عصاره هیدروالکلی گیاه Sclerorhachis leptoclada و داروی متداول گلی بن کلامید صورت گرفت و نتایج گروه ها با استفاده از آزمون t و ANOVA با هم مقایسه شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که تجویز عصاره هیدروالکلی گیاه Sclerorhachis leptoclada قادر است میزان گلوکز را در گروه های تجربی (دیابتی+عصاره با دوز ۱۵۰، ۳۰۰، ۶۰۰) در مقایسه با گروه دیابتی به صورت معناداری کاهش دهد (۰/۰۰۱>p). همچنین مصرف عصاره هیدروالکلی گیاه Sclerorhachis leptoclada در بیماران دیابتی باعث کاهش قابل توجه سطح تری گلیسرید و HDL و LDL در رت های دیابتی می گردد و دارای اثرات هیپوگلیسمیک می باشد. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف عصاره هیدروالکلی گیاه Sclerorhachis leptoclada در رت های دیابتی باعث کاهش قابل توجه سطح سرمی گلوکز، تری گلیسرید و کراتینین در رت های دیابتی می گردد و دارای اثرات هیپوگلیسمیک می باشد.

نویسندگان

امید غفوریان عشقی

Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran.

مریم طهرانی پور

Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran.

جواد بهارآرا

Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran.

نسترن امین طاهری

Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Avgan N, Sutherland HG, Lea RA, Spriggens LK, Haupt LM, ...
  • Lu L, Peng WH, Wang W, Wang LJ, Chen QJ, ...
  • Robaszkiewicz A., Balcerczyk A. Bartosz G. Antioxidative and prooxidative effects ...
  • Oyedemi SO, Bradly G, Afolayan AJ. Benefcial effect of aqueous ...
  • Gad SB, Zaghloul DM. Beneficial effects of green tea extract ...
  • Ponz Clemente E, Martinez Ocana JC, Marquine Parra D, Blasco ...
  • Sonboli A, Mirjalili M, Hadian J,Yoisefzadi M. The Biological Activity ...
  • Kon kK, Oh PC, Quon MJ.Does reversal of oxidative stress ...
  • نمایش کامل مراجع