بررسی رابطه خوش بینی، توانایی تحصیلی و دشواری ادارک شده تکلیف با عملکرد تحصیلی در دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه عجب شیر در سال تحصیلی ۹۶-۹۵
محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 91
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SEDCONF01_0263
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
چکیده مقاله:
هدف این تحقیق بررسی رابطه خوش بینی توانایی تحصیلی و دشواری ادراک شده تکلیف با عملکرد تحصیلی در دانش آموزان پسر دوره متوسطه دوم عجبشیر بود در این پژوهش از روش تحقیق توصیفی – همبستگی استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر سوم متوسطه عجبشیر به تعداد ۸۳۱ نفر بود. با توجه به جدول مورگان تعداد ۲۶۰ نفر از طریق روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. آوری اطلاعات از سه پرسشنامه آزمون جهت گیری زندگی ،(۱۹۹۴) دشواری ادراک شده تکلیف (۲۰۰۷) جهت گیری مقایسه ای آیوا هلند (۱۹۹۹) و نمرات ترم دوم دانش آموزان استفاده شد. تحلیل نتایج با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره انجام گرفت نتایج پژوهش نشان داد که خوش بینی، توانایی تحصیلی و دشواری ادراک شده تکلیف با عملکرد تحصیلی ارتباط معنی دار و مثبتی دارد و به ترتیب دشواری ادراک شده تکلیف توانایی تحصیلی و خوش بینی از قدرت پیش بینی عملکرد تحصیلی دانش اموزان برای جمع برخوردار می باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی هلالی
کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، فرهنگی آذربایجان غربی