طراحی الگوی ارتقای قدرت درونی ایگو بر اساس سبک های تصمیم گیری و تحمل پریشانی هیجانی با میانجی گری ذهن آگاهی در دانشجویان پرستاری

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 74

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJNR-18-3_007

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: دانشجویان پرستاری که در شرایط بحرانی مجبور به تصمیم­ گیری بر بالین بیمار هستند، برای گذراندن دوران دانشجویی و موفقیت شغلی به قدرت­ درونی ایگوی مطلوبی نیاز دارند. از این رو هدف از مطالعه حاضر بررسی الگوی ارتقای قدرت­ درونی ایگو بر اساس سبک­های تصمیم­ گیری و تحمل پریشانی هیجانی با میانجی­گری ذهن­آگاهی در دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز است که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ انجام گرفت. روش کار: این پژوهش از نوع همبستگی با استفاده ازمدل­یابی علی و از نوع مدل یابی معادلات­ ساختاری بود. جامعه­ آماری تحقیق حاضر شامل کلیه دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ می­باشند. نمونه مطالعه حاضر شامل ۲۲۰ نفر بودند که با روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه­ های قدرت­درونی ایگو لوئیس و دینگلی و همکاران (۲۰۰۳)، پرسشنامه سبک­های تصمیم ­گیری اسکات و بروس (۱۹۹۵)، پرسشنامه تحمل ­پریشانی هیجانی سیمونز و گاهر (۲۰۰۵)، و مقیاس ذهن­آگاهی براون و رایان (۲۰۰۳)، استفاده شد. جهت تحلیل داده­ ها از همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار SPSS-۲۳ و AMOS-۲۳ استفاده شد. یافته ­ها: نتایج آماری نشان­داد که سبک­های تصمیم ­گیری شهودی، وابسته، اجتنابی و ذهن­آگاهی بر قدرت­درونی ایگو اثرمستقیم دارد و سبک­های تصمیم­ گیری منطقی، شهودی، اجتنابی و تحمل­پریشانی هیجانی بر ذهن­آگاهی اثرمستقیم دارد (۰۱/۰>p). هم­چنین نتایج حاکی از معنی­داری مسیر غیرمستقیم سبک­های تصمیم ­گیری منطقی، شهودی، اجتنابی و تحمل­ پریشانی هیجانی به قدرت­درونی ایگو با نقش­ میانجی­گری ذهن ­آگاهی دانشجویان پرستاری می­ باشد (۰۱/۰>p).  نتیجه ­گیری: نتایج این تحقیق نشان­داد مدل نهایی پژوهش، با داده­های گردآوری شده برازش دارد. لذا توجه مراکز آموزش و پروش و مراکز آموزش عالی به نقش عوامل موثر در ارتقای قدرت درونی ایگو و ایجاد پیش­ زمینه سالم شغلی مخصوصا برای پرستاران از ضروریات این پژوهش است.

نویسندگان

فاطمه یوسفی

Ahvaz Branch, Islamic Azad University

سحر صفرزاده

Ahvaz Branch, Islamic Azad University

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Nafea A, Lakdizaji S, Oshvandi K, Fathiazar E, Ghojazade M. ...
  • Elcigil A, Sarı H. Determining problems experienced by student nurses ...
  • Van der Kaap-Deeder J, Vermote B, Waterschoot J, Soenens B, ...
  • Cyranka K, Rutkowski K, Mielimaka M, Sobanski JA, Klasa K, ...
  • Abood MH, Idri N. The relationship between religious commitment and ...
  • Litvaj I, Ponisciakova O, Stancekova D, Svobodova J, Mrazik J. ...
  • Vranić A, Rebernjak B, Martinčević. Cognitive style: The role of ...
  • ۲۰۱۶; ۶۶(۶۴۳): ۹۹-۱۰۵. https://doi.org/۱۰.۳۳۹۹/ bjgp۱۶X۶۸۳۴۹۷۲۵. Pérez-Aranda A, Feliu-Soler A, Montero-Marín ...
  • Habibi A, Adenvar M. Structural equation modeling. Tehran: Academic Jihad ...
  • Lewis KL, Roux G. Psychometric testing of the inner strength ...
  • نمایش کامل مراجع