بررسی و شناسایی آنزیم های پکتیکی پکتیناز

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS02_355
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس قاسمی میرزایی

کارشناس علوم و صنایع غذایی ، دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی ، مسئو

عادل رمضانی مقدم

کارشناس علوم و صنایع غذایی ، دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی و عضو ب

سیده آرزو خالصی

کارشناس علوم و صنایع غذایی ، دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

چکیده

پکتین یک پلیمر اشتقاقی قندی اسیدی است که از ساختارهای ژلاتینی گیاهی موجود در میوه جات و سبزیجات استحصال می شود. اهمیت اقتصادی -این محصول به توانایی آن در تشکیل ژل در ترکیب با شکر)قند( و اسید برمی گردد. میزان این ماده در هر نوع سبزی و یا میوه با توجه به وزن کل آن از0/1تا 4 درصد متفاوت می باشد.ساختارهای ژلاتینی در سولهای دیواره ای و لایه های درون سلولی میوه جات موجود می باشد. آجرهای به کار رفته در ساخت دیوار را می توان نمادی از آرایش قرار گرفتن پکتین در دیواره میوه و سبزی در نظر گرفت . آنزیم های پکتیک از نظر صنعتی بویژه در صنایع غذایی از ارزش بالایی برخوردارند . از آنجایی که ترکیبات پکتیکی در لایه میانی دیواره سلولی بافت های گیاهیی وجود دارند . بنابراین از این آنزیم )پکتیناز( برای استخراج ، شفاف سازی ، پکتین زدایی آبمیوه ها ، خیساندن و نرم سازی سبزی ها و میوه ها و نیز در استخراج روغن های گیاهی استفاده می شود .

کلیدواژه ها

آنزیم های پکتیکی،کاربرد،پکتین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.