نقش یگان های غواصی در ماموریت های راهبردی نیروی دریایی در دفاع مقدس مطالعه موردی گروه های غواصی مستقر در مناطق عملیاتی جنوب
محل انتشار: فصلنامه مطالعات جنگ، دوره: 5، شماره: 16
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 315
فایل این مقاله در 29 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QJWS-5-16_004
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402
چکیده مقاله:
دشمن از یگان های تخصصی متعددی مانند یگان های شناور سطحی و زیرسطحی، یگان های هوا دریا، تیپ های تفنگدار و تکاور، یگان های غواصی و ..... برخوردار است. با توجه به اهمیت یگان های غواصی در پشتیبانی از ماموریت های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، هدف این تحقیق بررسی نقش یگان های غواصی در ماموریت های راهبردی نیروی دریایی در دفاع مقدس مطالعه موردی گروه های غواصی مستقر در مناطق عملیاتی جنوب است. بنابراین این تحقیق از منظر هدف از نوع کاربردی و ازنظر راهبرد اجرای پژوهش، توصیفی با رویکرد کیفی در نظر گرفته شده است. در این تحقیق از روش گردآوری داده ها به دو روش مطالعه کتابخانه ای )مطالعه اسناد و مدارک( و میدانی) مصاحبه) بهره گرفته شده و پس از مطالعه اسناد و مدارک و دستیابی به چارچوب نظری پژوهش، جامعه آماری برای فرایند مصاحبه، شامل پیشکسوتان حوزه غواصی انتخاب شده که به روش هدفمند قضاوتی و مبتنی بر معیارهایی به شناسائی آنان پرداخته شد و در فرایند مصاحبه شرکت نمودند. در نهایت پس از دسته بندی، پردازش و قضاوت اطلاعات حاصل شده، نتایج حاصل از تحقیق بیانگر است که گروه های غواصی مستقر در مناطق جنوب با هدایت مدیریت غواصی و بر اساس بررسی دقیق نیازهای عملیاتی، با انجام اقدامات تاکتیکی در مناطق عملیاتی، در ابعاد اصلی، اسکورت کاروان، شناورسازی اجسام مغروق (باز نگه داشتن بنادر و اسکله های تجاری)، خنثی سازی و تخریب موانع زیرآبی و آموزش رزمندگان اسلام موجب بروز تاثیرات راهبردی در جنگ تحمیلی و تامین منافع ملی در دوران دفاع مقدس گردند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مازیار جهانبخش
کارشناس ارشد مدیریت دفاعی، دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا، تهران، ایران.
محمد رضا تقوی فرهی
کارشناس ارشد مدیریت دفاعی، دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا، تهران، ایران.
اردشیر محمودی
کارشناس ارشد مدیریت دفاعی، دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :