فراوانی گروه های خونی ABO و Rh در بیماران سلیاکی و رابطه آن با شدت بیماری
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 191
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUMS-25-1_013
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: سلیاک به عنوان یک بیماری خود ایمنی غالبا تحت تاثیر فاکتور محیطی گلوتن و فاکتورژنتیکی HLA ایجاد می گردد. با توجه به نقش ایمونولوژیک گروه های خونی، این مطالعه با هدف ارزیابی توزیع گروه های خونی ABO و Rh در بیماران مبتلا به سلیاک در استان آذربایجان غربی- ایران طراحی گردید.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، به روش تمام شماری همه ۱۹۹ مورد ثبت شده در سیستم ریجستری بیماران سلیاکی استان آذربایجان غربی طی سال های ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ وارد مطالعه شدند. متغیرهای دموگرافیک، مدت زمان ابتلا، گروه خونی، وضعیت بیماری و عوارض بیماری از پرونده الکترونیکی استخراج شد. بیماران از نظر شدت بیماری به سه گروه خفیف (بدون علامت)، متوسط (ساب کلینیکال) و شدید (علایم کلاسیک سلیاک) طبقه بندی و مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: در این مطالعه ۱۲۵ بیمار (۶۲/۸%) زن و میانگین سنی بیماران ۱۵/۶۵±۳۷/۱۵ سال بود. ۷۱ نفر (۳۵/۷%) گروه خونی O و ۱۷۱ نفر (۵۸/۹%) Rh+ داشتند. بیماران دارای گروه خونی O و A به ترتیب بیشتر به نوع خفیف (۸۰/۸%) و متوسط (۵۰/۹%) بیماری مبتلا بودند (۰/۰۰۱>p). تفاوت معنی داری بین شدت بیماری با گروه های خونی و Rh مثبت و منفی مشاهده نگردید.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعه، گروه خونی O بیشترین فراوانی را در بین مبتلایان به سلیاک دارد. علاوه بر آن شدت بیماری در افراد دارای گروه خونی O کمتر از سایر گروه های خونی است.
کلیدواژه ها:
Celiac Disease ، ABO and Rh Blood Groups ، Disease Registration System. ، بیماری سلیاک ، گروه های خونی ABO و Rh ، سیستم ثبت بیماری.
نویسندگان
نیلوفر عباسی
۱.School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, I.R.Iran.
کامران شاطری
۲. Department of Internal Medicine, School of Medicine, Urmia University of medical Sciences, Urmia, I.R.Iran.
محمدرضا پاشائی
۲. Department of Internal Medicine, School of Medicine, Urmia University of medical Sciences, Urmia, I.R.Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :