بهسازی لرزه ای و تغییر کاربری تطبیقی دانشکده طراحی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، در مجموعه تاریخی چرمسازی خسروی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 222
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFAUP-27-1_004
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402
چکیده مقاله:
این پژوهش درصدد دستیابی به اصول بهسازی لرزهای در تغییر کاربری تطبیقی دانشکده طراحی دانشگاه هنر اسلامی تبریز میباشد. بدینترتیب، ضمن واکاوی مبانی نظری، استفاده از ابزار دقیق، مشخصات کامل مصالح بدست آمد و در محیط نرمافزارهای مربوطه، براساس جزئیات و مشخصات حاصل از جمعآوری دادههای میدانی و آزمایشگاهی مدلسازی و مورد آزمایش فرضی قرار گرفت تا روش و نوع اجرای نهایی تصمیمگیری شود. این تحقیق به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش در بخش نظری، استدلال منطقی و در بخش مطالعه موردی به روش تجربی میباشد. نتایج تحلیل نشان داد که در مقاومسازی ساختمان مورد مطالعه، محصور کردن دیوارهای بنایی با استفاده از کلافهای بتنی تاثیر بسزایی در تامین سطح عملکرد مورد نظر داشته است. از طرفی نتایج تحقیق نشان داد کاربست اصول و ضوابط مقاومسازی ساختمانها در بناهای تاریخی بایستی با در نظرگرفتن ارزشهای کالبدی و غیرکالبدی آن و توان مهندسی و شرایط مالی و مدیریتی بناهای تاریخی صورت گیرد. همچنین در این خصوص ابزار و مصالح و فناوریهای موجود در جامعه نیز حائز اهمیت میباشد و چون مقاومسازی نیازمند ابزار مخصوص بخود میباشد، میبایست تیمهای اجرایی توان فنی اجرای چنین فنونی را داشته باشند؛ چراکه حفاظت از ارزش ها اولی بر مقاومسازی خواهد بود.
کلیدواژه ها:
بهسازی لرزه ای ، تغییرکاربری تطبیقی ، کارخانه چرمسازی خسروی تبریز ، تحلیل استاتیکی غیرخطی ، ایمنی جانی
نویسندگان
احد نژاد ابراهیمی
استاد گروه معماری و معماری اسلامی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران
شهین فرخی
دانش پژوه دکتری معماری اسلامی، گروه معماری و معماری اسلامی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران.
محمد خیراللهی
دکتری عمران گرایش سازه، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی سهند تبریز، تبریز، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :