سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پتروگرافی و پتروژنز انبوهه های دایکی مجموعه افیولیتی گنج،جنوب شرق کرمان

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 66

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI12_448

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402

چکیده مقاله پتروگرافی و پتروژنز انبوهه های دایکی مجموعه افیولیتی گنج،جنوب شرق کرمان

مجموعه گنج با سن کرتاسه فوقانی یکی از وعه های کمربند افیولیتی جازموریان می باشد که در غربگودال جازموریان قرار گرفته است و از مجموعه افیولیتی کهنوج بوسیله سیستم گسلی شمالی - جنوبی جیرفتجدا می گردد. این مجموعه شامل سن گ های آتشفشانی، نفوذی و میزبان رسوبی می باشد که به وسیلهدایک هایی با روند شمال غرب- جنوب شرق مورد هجوم قرار گرفته اند . سنگهای آتشفشانی مشتمل برگدازه های بالشی و جریان های گدازه ای توده ای و برشی شده می باشند . ترکیب سنگ های آتشفشانی ودایک ها عمدتا بازیک تا اسیدی بوده و شامل بازالت، بازالتیک آندزیت، کراتوفیر، کوارتزکراتوفیر، داسیت ،ریوداسیت و ریولیت هستند . به عنوان نتیجه ای از دگرسانی هیدروترمالی زیردریایی، سنگ های آتشفشانی وانبوهه های دایکی تا اندازه شدیدی تا حد رخساره زئولیت - شیست سبز دگرسان شده اند . بافت هایمیکرولیتیک پورفیری، گلومروپورفیری، حفره ای، جریانی، اینترگرانولار، اینترسرتال و ساب افتیک در انبوهه های دایکی قابل تشحیص است و از لحاظ کانیایی از پلاژیوکلاز± ارتوکلاز ±کوارتز±کلینوپیروکسن± آمفیبول و اپاک تشکیل شده اند . براساس دیاگرام های Nb/Y در مقابل Zr/TiO۲ و SiO۲ در مقابل Nb/Y انبوهه های دایکی مجموعه گنج بترتیب در محدوده های بازالت /آندزیت، آندزیت، داسیت /ریوداسیت ریولیت و ساب -آلکالن ترسیم می گردند. همچنین پایین بودن نسبت Nb/Y و ۰/۰۷-۰/۱۵ حاکی از طبیعت ساب آلکالن (تولئیتی) نمونه های بازیک انبوهه های دایکی مجموعه گنج هستند . با توجه به دیاگرام های توصیفی پتروژنتیکی نظیر: La/۱۰-Y/۱۵-Nb/۸ و La/Nb-Y مشخص می گردد که انبوهه های دایکی مجموعه گنج متعلق به یک محیط حوضه پشت قوسی با ویژگی های MORB و IAT هستند.

نویسندگان مقاله پتروگرافی و پتروژنز انبوهه های دایکی مجموعه افیولیتی گنج،جنوب شرق کرمان

علیرضا شاکر اردکانی

بخش زمین شناسی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان

محسن آروین

بخش زمین شناسی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان

رولند اوبرهانسلی

بخش زمین شناسی، دانشگاه پتسدام آلمان

نجمه سادات مهدوی

بخش زمین شناسی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان

مقاله فارسی "پتروگرافی و پتروژنز انبوهه های دایکی مجموعه افیولیتی گنج،جنوب شرق کرمان" توسط علیرضا شاکر اردکانی، بخش زمین شناسی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان؛ محسن آروین، بخش زمین شناسی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان؛ رولند اوبرهانسلی، بخش زمین شناسی، دانشگاه پتسدام آلمان؛ نجمه سادات مهدوی، بخش زمین شناسی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 18 مهر 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 66 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مجموعه گنج با سن کرتاسه فوقانی یکی از وعه های کمربند افیولیتی جازموریان می باشد که در غربگودال جازموریان قرار گرفته است و از مجموعه افیولیتی کهنوج بوسیله سیستم گسلی شمالی - جنوبی جیرفتجدا می گردد. این مجموعه شامل سن گ های آتشفشانی، نفوذی و میزبان رسوبی می باشد که به وسیلهدایک هایی با روند شمال غرب- جنوب شرق مورد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پتروگرافی و پتروژنز انبوهه های دایکی مجموعه افیولیتی گنج،جنوب شرق کرمان با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.