بررسی جایگاه اکوتوریسم و اهمیت حفاظت از منابع طبیعی باتاکید بر نقش اکوتوریسم درتوسعه اقتصادی( مطالعه موردی منطقه ابر - شاهرود
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,175
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SDARIDR01_159
تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1391
چکیده مقاله:
اکوتوریسم یا گردشگری طبیعت نوعی توریسم طبیعی و پایدار است که با مشارکت گردانندگان بومی و بهره گیری از پتانسیلهای طبیعی گردشگری مسیرمیشود سازمان جهانی گردشگری اکوتوریسم را به صورت زیر تعریف می کند : نوعی از گردشگری که درآن مسافرت به مناطق طبیعی ( که به نسبت بدون آسیب مانده ) باا هداف مطالعاتی و بهره برداری از مناظر و رستنی های طبیعی و حیات وحش و با توجه به جنبه های فرهنگی – اجتماعی و اقتصادی هم در گذشته و هم در حال صورت پذیرد. در گردشگری طبیعت حفاظت و بهره برداری پایدار از منابع طبیعی ، اجتماعی و فرهنگی که اهمیت بسیاری دارد و در طولانی مدت حس اقتصادی را بوجود می آورد، اصول گردشگری پایدار به شرح ذیل است که باید رعایت گردد : -1 به کارگیری منابع پایدار -2 کاهش مصرف گرایی -3 حمایت از تنوع زیستی -4 دخالت دادن دانش گردشگری در برنامه ریزیها -5 حمایت از اقتصاد بومی -6 در گیر کردن و مشارکت دادن جوامع محلی -7 تعامل صنعت گردشگری با سایر گروه های ذینفع -8 آموزش افراد -9 گردشگری تجاری و مسئولیت پذیری -10 تحقیقات در حال انجام با توجه به شرایط منطقه و حضور مردم جهت استفاده از جاذبه های طبیعی باید برنامه ریزی و ساماندهی در راستای پایداری طبیعت انجام شود . با توجه به اینکه توسعه اکوتوریسم از طریق ارتقاء کیفیت طبیعت بعنوان بخشی از آمایش سرزمین میباشد، در مراحل بعدی باید برنامه های احیایی را برای منطقه پیش بینی نمود .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا ملابراری بند میری
دانشجوی دوره دکترای جغرافیاو برنامه ریزی روستایی
ابوالفضل بهنیافر
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
راضیه حسن پورسرحمامی
کارشناسی ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی روستایی
سیده محدثه حاتمی شاه خالی
دانشجوی دکتری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :