انواع قصه و شیوه های قصه گویی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR13_583
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 473
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ادیب فیروزی

دانشجوی رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

قصه گویی، عبارت است از هنر یا حرفه نقل داستان به صورت شعر یا نثر که شخص قصه گو آن را در برابر شنوندهی زنده اجرا میکند . اگر پذیرفته باشیم که ادبیات مخلوق اجتماع است، باید این را نیز بپذیریم که هدف های آن نمی تواند از هدف های مردمی که آن را می سازند، جدا باشد. قصه، در عرصه فرهنگ و انتقال مفاهیم انسانی قدمتی کهن دارد و سازگارترین فرم کلامی با ذهن بشر است. قرآن کریم ، قصص را مایه عبرت برای خردمندان میداند و همین امر مطالعه و تحقیق در داستانهای قرآنی را ضروری و لازم میسازد تا از این رهگذر بتوان به حقایق آنها پی برد. اخیرا روان شناسان به بررسی اهمیت داستان در زندگی کودکان و نوجوانان پرداخته اند. قصه درمانی موجب بهبود راهبردهای ۱ رویارویی کودکان با مشکلات یادگیری می شود. پیشرفت زبانی از طریق قصه به عنوان یک ابزار آموزشی می باشد. قصه گویی روش موثری در افزایش هوش اجتماعی و هوش هیجانی دانش آموزان بوده همچنین در سیر بهبودی بیماری ها مثل کمرویی، افسردگی، تالاسمی، لوسمی، ... و بیماری های ژنتیک مثل بیماری نشانگان داون و ... میتوان از قصه استفاده کرد.قصه ها و افسانه ها همواره در رشد و کمال ذهنی و فرهنگی انسان ها موثر بوده اند. ازطرفی قصه گفتن باعث افزایش سطح یادگیری و مهارت های اجتماعی و کمک در سیر بهبودی بیماری ها خواهد شد.

کلیدواژه ها

قصه، قرآن، یادگیری، هوش اجتماعی، بیماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.