مقاله علمی – ترویجی: اهمیت استفاده از افزودنی های خوراکی میکروبی در پرورش ماهیان زینتی
محل انتشار: مجله آبزیان زینتی، دوره: 10، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 162
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ORAQ-10-2_002
تاریخ نمایه سازی: 9 مهر 1402
چکیده مقاله:
هم راستا با رشد صنعت آبزی پروری، تکثیر و پرورش ماهیان زینتی به دلیل اهمیت اقتصادی بالای آن توسعه چشمگیری داشته است. از مهم ترین چالش ها در صنعت آبزی پروری، بهبود جیره های غذایی فرموله شده جهت بهبود کارایی رشد، تغذیه و ایمنی ماهیان است. در سال های اخیر تلاش های زیادی در ارتباط با استراتژی های تغذیه ای و بهینه سازی ترکیبات غذایی در گونه های مختلف ماهیان انجام شده است. استفاده از افزودنی های خوراکی میکروبی (پروبیوتیک، پری بیوتیک و سین بیوتیک)، از طریق مکانیسم های مختلف می تواند منجر به افزایش رشد، زنده مانی، ایمنی، بهبود عملکردهای تولید مثلی و حفظ کیفیت آب محیط های پرورشی شود. لذا، با توجه به نتایج موفقیت آمیز به کارگیری افزودنی های خوراکی میکروبی در گونه های مختلف ماهیان، استفاده از این افزودنی ها به عنوان یک راهبرد مهم در جهت تولید بهتر محصولات آبزی در سیستم های پرورشی مطرح بوده است و به توسعه پایدار صنعت آبزی پروری کمک می نماید.
کلیدواژه ها:
Aquaculture ، Ornamental fish ، Probiotic ، Prebiotic ، Synbiotic ، آبزی پروری ، ماهیان زینتی ، پروبیوتیک ، پری بیوتیک ، سین بیوتیک
نویسندگان
فاطمه داودی سفید کوهی
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس نور، نور، ایران.
حامد وردست زاده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس نور، نور، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :