مقاله علمی – ترویجی: ویژگی های زیست شناختی ماهی پلاتی (Xiphophorus maculatus) و شیوه پرورش و نگهداری آن در آکواریوم
محل انتشار: مجله آبزیان زینتی، دوره: 10، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 232
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ORAQ-10-2_003
تاریخ نمایه سازی: 9 مهر 1402
چکیده مقاله:
مطالعه حاضر به منظور مرور ویژگی های زیست شناختی و شیوه پرورش و نگهداری ماهی پلاتی (Xiphophorus maculatus) به عنوان یکی از گونه های آکواریومی محبوب در سطح جهان انجام گرفت. مرور منابع نشان داد که این گونه، بومی مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری شامل مکزیک، گواتمالا، بلیز، هندوراس است. ماهی پلاتی از نظر رژیم غذایی، همه چیز خوار است و از نظر تولیدمثلی نیز اگر چنانچه دمای آب در حالت مطلوب قرار داشته باشد، منجر به تولیدمثل تقریبا متوالی در این گونه می شود. این گونه به عنوان یک ماهی صلح جو شناخته می شود. از این رو، گزینه بسیار مناسبی برای نگهداری در آکواریوم های اجتماعی محسوب می شود. به طور کلی، ماهیان پلاتی از نظر خصوصیات فیزیکوشیمیایی زیستگاه، آب با درجه سختی بالا را ترجیح می دهند که شبیه زیستگاه طبیعی آنها باشد. محققان بیان داشتند که نگه داشتن pH آب در محدوده ۵/۸-۸/۶ برای زیست این ماهیان بسیار مناسب است. بر طبق گزارش های به دست آمده، طول عمر ماهی پلاتی در صورتی که تحت مراقبت صحیح قرار گیرد، ۵-۳ سال است. از جمله شایع ترین بیماری های ماهی پلاتی در محیط آکواریوم می توان به پوسیدگی باله، ایک (Ich) و بیماری مخملک اشاره کرد. مجموع این یافته ها نشان داد که ماهی پلاتی (X. maculatus) به دلیل برخورداری از یک سری ویژگی های خاص مانند اندازه کوچک، رژیم غذایی همه چیز خواری، بی نیازی به بستر و محیط خاص برای تخم ریزی و پتانسیل بالایی که در تحمل طیف وسیعی از شرایط محیطی دارد، می تواند به عنوان یک گزینه ایده آل و مناسب برای پرورش در آکواریوم های خانگی مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Common platy ، Livebearers ، Aquarium ، Diseases ، Nutrition ، ماهی پلاتی ، ماهیان زنده زا ، آکواریوم ، بیماری ها ، تغذیه
نویسندگان
علیرضا رادخواه
Departmemnt of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
سهیل ایگدری
Departmemnt of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
عبدالمجید عبدی
Departmemnt of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :