طراحی آتشکاری معادن روباز با هدف دستیابی به خردایش مطلوب و اعمال محدودیت های زیست محیطی
محل انتشار: دومین همایش صنایع معدنی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 6,633
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MININDC02_061
تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1391
چکیده مقاله:
چالزنی و آتشکاری یکی از مهم ترین و حساس ترین فعالیت ها در معادن روباز است. اصلی ترین هدف کاربرد موادمنفجره در معادن، خرد کردن توده سنگ به ابعاد مطلوب با کم ترین هزینه است. بنابراین همواره درجه خردایش خاصی ازمهندس آتشکاری معدن طلب می شود. از سوی دیگر در اکثر معادن ملاحظات ایمنی و زیست محیطی خاصی وجود دارد که می باید در طراحی آتشکاری مد نظر قرار گیرد. لرزش زمین، پرتاب سنگ و ضربه هوا، سه مورد از جدی ترین اثراتجانبی انفجارهای معدنی هستند که می توانند منشاء خطرات جانی و خسارات مالی شدید باشند. در این مقاله، رویکرد نوینی برای طراحی و بهینه سازی آتشکاری پله ای در معادن سطحی ارائه شده است. بر اساس این رویکرد میزان خردایش مطلوب و محدودیت های برآمده از مسایل ایمنی و زیست محیطی نظیر پرتاب سنگ، لرزش زمین و ضربه هوا به طورمستقیم در انتخاب پارامترهای آتشباری به کار می روتد. در این راستا مدل های جدیدی معرفی می گردند که از تلفیق تئوری ها و روابط موجود بدست آمده اند. همچنین یک نرم افزار رایانه ای با عنوانBlastdesign ارائه می شود که مدل های مذکور را همراه با اغلب مدل های معمول و پرکاربرد در طراحی آتشکاری پله ای معادن سطحی شامل می باشد. از جمله قابلیت های این نرم افزار، آن است که کاربر با استفاده از آن قادر به تعیین مشخصات بهینه برای آتشکاری پله ای می باشد که با اعمال آنها خردایش بهینه بدست آمده و در عین حال محدودیت های ایمنی و زیست محیطی نیز تامین می گردد.
کلیدواژه ها:
چالزنی و آتشکاری ، معادن روباز ، روابط طراحی اَش ، خردایش مطلوب ، اثرات جانبی انفجار ، لرزش زمین ، ضربه هوا ، کاربرد کامپیوتر ، مدل پیش بینی خردایش کوز - رم
نویسندگان
علیرضا مهرگان
کارشناسی ارشد مهندسی معدن و کارشناس معادن استانداری خراسان رضوی،
محمدعلی عقیقی
عضو هیات علمی (استادیار) بخش مهندسی معدن و نفت، دانشگاه بین المللی اما
علی فضلوی
عضو هیات علمی (استادیار) بخش مهندسی معدن و نفت، دانشگاه بین المللی اما
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :