بررسی تاثیر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر بیان ژن سیتوکین IL-۱۰ در ماهی زبرا آلوده بهH۷ :E. coli O۱۵۷
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 244
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-13-50_008
تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: سد دفاعی سیستم ایمنی ذاتی و هومورال در پیشگیری از ایجاد عفونت و جلوگیری از پیشرفت بیماری ناشی از E.coli O۱۵۷:H۷ در میزبان بسیار مهم هستند. در میان اثرهای متعدد و مفید پروبیوتیکها، تعدیل سیستم ایمنی با تولید سیتوکینها یکی از رایجترین مزیتهای گزارش شده در مورد آنها است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدفیلوس بر بیان ژن سیتوکین IL-۱۰ در ماهی زبرا آلوده بهH۷:E. coli O۱۵۷ بهعنوان مدل آزمایشگاهی است.
مواد و روش ها: در این پروژه ۳۰۰ قطعه ماهی به تعداد مساوی و تصادفی در۱۲ آکواریوم بهصورت؛ گروه شاهد (C۱A۱) با دریافت جیره پایه، گروه (B۱A۱) با دریافت جیره گروه شاهد و مواجهه با E.coli O۱۵۷:H۷، تیمار۱ (T۱A۱) با دریافت جیره پایه حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و عدم مواجهه با E.coli O۱۵۷:H۷ و تیمار۲ (T۲A۲) با دریافت جیره پایه حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و مواجهه با E.coli O۱۵۷:H۷، بهمدت ۳۰ روز، گروهبندی شدند. در طی دوره سی روزه انجام آزمایش، در روزهای ابتدا، ۱۵، ۲۷ و ۳۰ نمونهبرداری از بافت روده برای انجام مطالعههای بیان ژن IL-۱۰ و کلونیزاسیون باکتریها صورت گرفت.
یافته ها: یافتههای مورد بررسی نشاندهنده کلونیزاسیون باکتریها در روده ماهی بوده است. همچنین بیان ژن IL-۱۰ در گروههای آزمایش پس از مواجهه با E. coli O۱۵۷:H۷ کاهش یافته است که همراه با تنظیم مجدد IL-۱۰ در گروههای تغذیه شده با L. acidophilus در مقایسه با گروه کنترل این کاهش کمتر بوده است و در ماهیهای زبرا تغذیه شده با L. acidophilus میزان بیان ژن IL-۱۰ بهتدریج افزایش یافت(۰۵/۰P <).
نتیجه گیری: بهطورکلی نتایج این مطالعه نشان داد که پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس قادر به افزایش بیان ژنIL-۱۰ بوده و در نتیجه منجر به تقویت سیستم ایمنی میگردد و بدین ترتیب اثرهای بسیار مفیدی در کاهش آسیبهای بافتی ناشی از عفونت E.coli O۱۵۷:H۷ در روده ماهی زبرا بهعنوان یک مدل آزمایشگاهی بهوجود خواهد آورد.
کلیدواژه ها:
Lactobacillus acidophilus La۵ ، Zebrafish ، Interleukin-۱۰ ، Escherichia coli O۱۵۷:H۷ ، Iau Science. ، Lactobacillus acidophilus La۵ ، ماهی زبرا ، Interleukin ۱۰ ، .Iau Science. E. coli O۱۵۷:H۷
نویسندگان
سیده شقایق میرعبدالله الهی
Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
رضا میرنژاد
Molecular Biology Research Center, Systems biology and poisonings institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
رضا کاظم پور
Department of Biology, Roudehen Branch, Islamic Azad University, Roudehen, Iran
فتاح ستوده نژاد نعمت الهی
Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :