فاسئیت نکروزان بعد عمل جراحی سزارین و مروری بر اقدامات درمانی لازم، گزارش مورد
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 409
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJNMP-9-1_004
تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1402
چکیده مقاله:
اارزمینه و هدف: فاسئیت نکروزان نوعی عفونت تهاجمی در بافت نرم است که با خطر بالای مرگ و میر همراه است. عفونت می تواند بافت پوست، زیرجلد، فاشیا و یا عضلات را درگیر کند. موضع عفونت در بیشتر موارد در اندام ها، شکم، ناحیه تناسلی وکشاله ران است. مطالعه حاضر یک مورد فاسئیت نکروزان رخ داده در محل برش جراحی سزارین را توصیف می کند که با هدف مروری بر اقدامات تشخیصی و درمانی مهم در این بیماری ارائه شده است.
معرفی مورد: بیمار خانمی ۲۷ ساله بود که بعد از گذشت ۲۰ روز از عمل جراحی سزارین اورژانسی، با شکایت ترشح، تورم و درد در محل برش عمل مراجعه کرد. وی سابقه ابتلا به آرتریت روماتوئید و صرع[۱] را ذکر می کرد و تحت درمان دارویی از دوران قبل بارداری قرار داشت. با توجه به علائم حیاتی بیمار و عفونت در موضع عمل، برای وی تشخیص فاسئیت نکروزان ناحیه انسزیون جراحی سزارین گذاشته شد. پس از بستری زخم دبرید شد و مرتب تعویض پانسمان انجام گرفت. با ارائه مراقبت های مداوم، بیمار بدون نیاز به دبریدمان مجدد و برش و ترمیم گسترده در اتاق عمل، بهبود پیدا کرد و با حال عمومی خوب ترخیص شد.
نتیجه گیری: سنگ بنای مدیریت فاسئیت نکروزان تشخیص زودهنگام و درمان تهاجمی جراحی به موقع است. در صورتی که مداخلات تشخیصی و درمانی از قبیل دبریدمان، درناژ، درمان آنتی بیوتیکی، کنترل درد، اصلاح اختلال متابولیکی به خوبی انجام شود، پیشگیری از مرگ و میر امکان پذیر است و آشنایی با این بیماری و اداره آن به درستی ضرورت دارد.
[۱] Epilepsy
کلیدواژه ها:
Necrotizes Fasciitis ، case report ، wound site ، wound (incision) infection after cesarean ، wound debridement. ، فاسئیت نکروزان ، گزارش مورد ، محل برش جراحی ، عفونت زخم بعد از سزارین ، دبریدمان محل زخم.
نویسندگان
پیمانه نقدی دورباطی
Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran
مجتبی هدایت یعقوبی
Department of Infectious Disease, School of Medicine, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran
مهسا خوشنام راد
Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran
مهوش بنی تراب
Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :