اثربخشی هم زمان فعالیت های موسیقایی– حرکتی بر بهبود تعادل کودکان مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا
محل انتشار: فصلنامه تحقیقات نظام سلامت، دوره: 19، شماره: 3
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 207
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HSR-19-3_006
تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: نقص در تعادل، از بارزترین اختلالات حرکتی کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم (Autism spectrum disorder یا ASD) است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی هم زمان فعالیت های موسیقایی- حرکتی بر روی تعادل کودکان مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا بود.
روش ها: این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و همراه با گروه شاهد بود. ۲۲ کودک مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا با میانگین سنی ۰۵/۱ ± ۵۰/۸ سال به صورت تصادفی در دو گروه مداخله حرکتی با و بدون موسیقی و یک گروه شاهد قرار گرفتند. مداخله حرکتی به مدت ۱۲ هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه اجرا شد و همچنین، از موسیقی ارف استفاده شد. از نسخه دوم آزمون Movement Assessment Battery for Children (MABC-۲) جهت ارزیابی تعادل این کودکان استفاده گردید. در نهایت، داده ها با استفاده از آزمون ANCOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: مقدار F مشاهده شده در نمرات پس آزمون تعادل ایستا (۱۷/۵۲ = F) و پویا (۳۳/۲۴ = F) در کودکان مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا در سه گروه مداخله حرکتی با و بدون موسیقی و گروه شاهد معنی دار بود (۰۰۱/۰ > P).
نتیجه گیری: فعالیت های موسیقایی- حرکتی می تواند به عنوان یک مداخله درمانی حرکتی مناسب به منظور بهبود تعادل ایستا و پویا در کودکان مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا پیشنهاد شود.
کلیدواژه ها:
Musical-motor activities ، Balance ، Children ، Autism spectrum disorder ، فعالیت های موسیقایی- حرکتی ، تعادل ، کودکان ، اختلال طیف اتیسم
نویسندگان
زهرا صدیقی
Assistant Professor, Sport Medicine Research Center, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
سلمان سلطانی نژاد
Assistant Professor, Department of Physical Education and Sport Sciences, Kahnooj Branch, Islamic Azad University, Kahnooj, Iran
مهشید عماد
Instructor, Department of Physical Education and Sport Sciences, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :