شناسایی و تحلیل بازیگران اصلی و تاثیرگذار در حکمروایی خوب شهری(مورد مطالعه: شهر خرم آباد)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی روز آینده، شهر آینده
  • کد COI اختصاصی: FDFC01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا احمدی پور

استاد جغرافیای سیاسی ، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

محمدرضا ملکشاهی

دانشجوی دکتری رشته جغرافیای سیاسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

چکیده

در دنیای امروز شهرها به عنوان مکان زندگی انسانها آنچنان جایگاهی پیدا کرده اند که توسط مدیریتی مستقل اداره می شوند. این شهرها به مدیریتی نیاز دارند که قادر باشد زمینه ارتقای کیفیت زیست ساکنان شهری را فراهم بیاورد.شهرها برای اداره و مدیریت راهی به جزء زمینه سازی برای دمکراسی نیافته اند و در این مسیر به شکل تازه ای از مدیریت شهری دست پیدا کرده اند به نام حکمروایی خوب شهری. حکمروایی خوب شهری به تعامل پویای سازمانهای دولتی و نیروهای بازار از یکسو نهادهای اجتماعی از سوی دیگر تاکید می کند.در شهر خرم آباد نهادهای محلی به طور کامل شکل نگرفته است و به دلیل تمرکز مدیریتی با مشکلات متعدد اجتماعی- اقتصادی، مسکن نامناسب و کمبود زیرساختها رو به رو هست. مطالعه حاضر روش توصیفی – تحلیلی و ماهیت کاربردی دارد. و روش گرداوری داده ها کتابخانه ای و میدانی (پرسشنامه تاثیر متقابل) است جامعه آماری ۱۵ نفر از خبرگان و مدیران شهری انتخاب شدند که به روش دلفی انتخاب شدند. و روش نمونه گیری در این پژوهش گلوله برفی بود و در محیط نرم افزار Mactor بازیگران اصلی و تاثیرگذار در حکمروایی خوب شهری شهر خرم آباد مورد بررسی قرار گرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد که: اثرات مستقیم و غیر مستقیم بین بازیگران نشانگر بیشترین تعداد تاثیرگذاری برای بازیگر استانداری به میزان ۱۷۶ اثر بوده است. بیشترین میزان رقابت پذیری مربوط به دانشگاه ها با ۱.۵۶ درصد می باشد. در توافق بر سر اهداف بین بازیگران، توسعه راه های، مسکن و ساماندهی شهری در راس قرار گرفت.

کلیدواژه ها

حکمروایی خوب شهری، خرم آباد، Mactor و مدیریت شهری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.