بررسی رابطه بین میزان استفاده از فضای مجازی و اضطراب امتحان دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE17_338
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین حسین پور

دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه ارومیه

غزل مثقالی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد نجف آباد

چکیده

سابقه و هدف: اضطراب امتحان گونه ای از اضطراب است که در موقعیت ارزشیابی و یا حل مسئله بروز می کند و محور آن شک و تردید درباره کارایی خود در امتحان میباشد که درنهایت موجب از دست رفتن کارکردها و توانایی مقابله فرد میشود. هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه بین میزان استفاده از فضای مجازی و اضطراب امتحان دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول است. روش تحقیق این پژوهش از نوع همبستگی میباشد.مواد و روش ها: جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر متوسطه اول شهرستان خمینی شهر در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بود که تعداد ۸۰ نفر از آنها به صورت تصادفی انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده های پژوهش از دو مقیاس اضطراب امتحان ساراسون و میزان استفاده از فضای مجازی لی و همکاران که از ضرایب پایایی و اعتبار رضایت بخشی برخوردار بودند، استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه استفاده گردید.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین اضطراب امتحان و میزان استفاده از فضای مجازی رابطه معنادار در جهت مثبت وجود دارد(r=۰,۳۰۹ ؛ .(p< ۰,۰۵ همچنین نتایج نشان میدهد، که ۹,۵ درصد از واریانس اضطراب امتحان ناشی از میزان استفاده از فضای مجازی است.استنتاج: از این رو با توجه به نتایج پژوهش میتوان نتیجه گرفت که استفاده از فضای مجازی با افزایش اضطراب دانش آموزان رابطه مثبت دارد و باعث افزایش ان می شود.این موضوع نشان میدهد، که مدیریت استفاده از فضای مجازی در گروه سنی دانش آموزان از اهمیت به سزایی برخوردار است.

کلیدواژه ها

استفاده از فضای مجازی، اضطراب امتحان، دانش آموزان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.